Fiindca Dragnea nu reuseste sa ne convinga singur, Putin il trimite pe Viktor Orban sa-l ajute sa ne scoata din UE

In aprilie anul acesta presedintele, condamnat penal, al PSD – Liviu Dragnea, lansa un atac naucitor la adresa UE si aliatilor occidentali, periclitand stabilitatea statului, amenintand sa-l prabuseasca sub greutatea populismului extrem,.

Cum Putin nu se oboseste sa faca scenarii separate pentru fiecare sluga, retorica lui Dragnea si a PSD-ului seamana ca doua picaturi de apa cu cea a lui Viktor Orban si a FIDESZ, ambele, evident, congruente cu interesele Rusiei. Ca de obicei , vinovatul de serviciu pentru toti demagogii aserviti Rusiei este Soros. Ca de obicei se apeleaza la retorica national-extremista, rasism, xenofobie, bigotism si tot tacamaul. Cand ii auzi pe unii ca astia vorbind ai senzatia ca te-a trimis cineva inapoi in timp in anii ’90, pe vremea lui Iliescu si a mineriadelor cand “nu ne vindeam tara” si ii dadeam afara pe cei care “n-au mancat salam cu soia”. 

De unde se vede ca demagogii populisti de sorginte sovietica n-au cine stie cata imaginatie ei doar recicleaza aceleasi metode vechi si uzate. Doar prostii care-i cred sunt noi (macar o parte dintre ei) si, din nefericire sunt destul de multi. 

La Tusnad Viktor Orban afirma că există anumite ‘puteri’ care vor să slăbească și să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraționist, făcând trimitere directă la simpatizanții magnatului George Soros și la ‘birocrații de la Bruxelles’.

In aprilie, la Antrena 3, Liviu Dragnea anunta ca vinovati de esecul PSD sunt UE si strainii. Ne povestea cum Occidentul conspira sa ne mearga rau. Ne spunea ca toti cei care-i critica deciziile  fac parte dintr-o monstruoasa coalitie condusa de Soros si de  ‘birocrații de la Bruxelles’. Asa arata marea conspiratie a lui Liviu Dragnea impotriva Romaniei. Dar adevarul e altul: nu Occidentul unelteste impotriva lui, ci un infractor ajuns pe culmile disperarii planuieste minutios cum sa-si arunce tara in aer pentru a-si salva pielea.

Lupta impotriva Bruxelles-ului si impotriva lui Soros reprezinta temele preferate si de Viktor Orban, la fel cum sunt lait-motiv pentru Liviu Dragnea. Amandoi au declarat razboi ONG-urilor, multinationalelor, controleaza media si au pus bazele statului iliberal. 

Dragnea si Viktor Orban, fac jocurile Rusiei in deplina cunostinta de cauza si se inspira din aceeasi sursa. Scopul lor final este iesirea de pe harta UE, izolationismul, exercitarea puterii in mod arbitrar.   

Sigur, Viktor Orban mai are o cauza – reviziuirea tratatului de la Trianon si alipirea Translivaniei pentru refacerea Ungariei Mari si nu se sfiieste sa spuna asta in Romania.

Viktor Orban afirma, la Tusnad in Romania, că de la Tratatul de la Trianon, semnat în anul 1920, Ungaria nu a fost niciodată atât de aproape de a deveni o ‘țară puternică, mândră și stabilă’ și de a-și ‘recăpăta aprecierea de sine’. “Dacă nu vom câștiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat și am muncit în anii trecuți, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic.” continua el. 

Dar Liviu Dragnea,  presedintele, condamnat penal, al PSD nu se ingrijoreaza de astfel de afirmatii. Pe el il intereseaza doar sa ajunga la butoane, sa controleze total justitia (deocamdata are doar jumatate) si sa continue sa fure si sa-si mute averea in Brazilia. Evident ca nu-i pasa de Romania sau de Transilvania si UE il cam incurca cu toate regulile astea anti-coruptie.

Ca Orban si Dragnea sunt lugile aceluiasi stapan se vede si din faptul ca premierul si ministreasa de interne dorm pe ei si politia nu intervine cand jurnalistii sunt batuti si  agresati la Tusnad. 

Related posts

Leave a Comment