Fabrica de trolii a lui Putin, care lucreaza 24/24 pe facebook si ziare online,demascata !

De obicei, aşa-numiţii trolii lucrează la negru, fără nicio formă de contract, iar banii îi primesc cash. Principalul este să scrii laudativ despre conducerea actuală a Rusiei şi să postezi comentarii furioase la adresa Occidentului.

Postacii care lucrează în încăperi special amenajate sunt monitorizaţi permanent cu ajutorul camerelor de supraveghere. Nu au voie să spună nimănui cu ce se ocupă. Îşi schimbă ID-urile în fiecare zi şi administrează conturi fictive pe reţele de socializare. Primesc cam 600 de euro – un venit destul de bun în vremuri de criză.

Olga Maltseva – fost ” troll “:  “A trebuit să scriu despre Putin, că a făcut lucruri grozave, că este un tip super. A trebuit însă să scriu şi insulte la adresa opoziţiei.”

O altă angajată, Liudmila, a dat în judecată firma care coordona armata de troli pentru practici obscure şi diferite încălcări ale legislaţiei muncii. Dezinformare şi manipulare – cam cu asta se ocupă fabricile de troli.

Liudmila Savciuk – fost ” troll”:  “Este aceeaşi maşină de propagandă ca şi televiziunea rusă. Aceleaşi subiecte care sunt prezentate la televizor, toate sunt răspândite de troli. Doar publicul ţintă este diferit. Este pentru cei tineri, care nu urmăresc emisiunile TV, însă navigheaza tot timpul pe internet.”

Acum Liudmila conduce un grup anti-propagandă din Sankt Peterburg, caută să îi deconspire pe troli şi să îi facă să iasă la lumină.

Ivan Pavlov – avocat:  “Folosim toate pârghiile pe care le avem. În cazul de faţă – dreptul muncii. Să demascăm aceeastă organizaţie şi să o facem transparentă.”

Guvernul rus neagă că ar avea vreo legătură cu armatele de postaci şi că ar fi în spatele operaţiunilor online. Totuşi, în urma procesului intentat de Liudmila, un tribunal din Sankt Petersburg a recunoscut existenţa “fabricilor de troli” şi că angajaţii sunt plătiţi pentru a scrie comentarii.

http://stiri.tvr.ro/cum-functioneaza-armata-de-troli-de-la-moscova–o-adevarata-arma-psihologica-a-rusiei_815078.html

Related posts

Leave a Comment