Ministru in guvernul Ponta cu datorii la stat? Nu-i nimic, scoti ordonanta de scutire!

Esti ministu de finante in guvernul Ponta si esti dator la stat? Nicio problema, emiti ordonanta de urgenta care sa te scape de el. In fond si Ponta si-a tras legislatie care sa-l scape de plagiat. Speram ca n-ati uitat ca guvernul Ponta a emis abominatia aia prin care poti renunta, fara sa dai explicatii, la titlurile universitare.

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici – supranumit ministrul disco – datorează si astazi statului peste 73.000 de lei, reprezentând obligații fiscale la bugetul de stat, din care ca 40.000 de lei sunt penalități și majorări de întârziere. Teodorovici este ministrul care a vrut sa impoziteze bacsisul.

In vara anului trecut, când chiar conducea Ministerul Finanțelor, a propus Guvernului o ordonanță de urgență care ștergea o parte din penalitățile de întârziere dacă datoriile erau achitate într-un anumit interval, ordonanță valabilă și în cazul său.

În fază inițială, facilitățile erau prevăzute să fie aplicate doar pentru firme, dar au fost extinse ulterior, înainte de aprobarea Guvernului, și pentru persoane fizice.

Ordonanța de urgență promovată de Teodorovici în Guvern, anul trecut, prevede că persoanele fizice și firmele beneficiază de anularea penalităților de întârziere dacă, până la 31 martie 2016, achită datoriile restante la 30 septembrie 2015 față de bugetul de stat.

În același timp, persoanele fizice și firmele pot beneficia și de anularea a 54,2% din dobânda de întârziere, dacă până la 30 iunie 2016 achită 45,8% din această dobândă.

Cu toate ca pretinde ca nu a depus cere de anulare a penalităților de întârziere, aceasta poate fi inca depusă în continuare, până la 30 iunie.

Teodorovici a fost ministru de Finanțe în intervalul 30 martie 2015 – 17 noiembrie 2015, după ce anterior, pentru 2 ani și jumătate (decembrie 2012 – martie 2015) a fost ministru pentru Fonduri Europene. În prezent, Teodorovici este senator PSD.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, luni, lista persoanelor fizice cu restanțe fiscale mai mari de de 1.500 de lei la 31 martie 2016, care cuprinde 187.230 contribuabili. Obligațiile rezultă inclusiv din activități economice independente sau profesii libere. Suma totală datorată este de 3,4 miliarde lei, din care 2,3 miliarde de lei pot fi recuperate, potrivit ANAF.

(Profit.ro)