Emil Boc, cepul de butoi de bere rebel si limba si cultura germana

Herbstfest 2016 a debutat la Cluj-Napoca cu hohote de ras, in ciuda prestantei si a nivelului ridicat al manifestarii.

dsc08897

“Sponsorizat” cu doar 20.000 de lei de catre Primaria Cluj, in contextul unui buget intre 30-70.000 de euro al manifestarii, iata ca momentul festiv a fost realizat de primarul clujului. Acesta a incercat timid sa introduca cepul in butoi,cu un ciocanel de lemn,  dar acesta, fabricatie austriaca, a rezistat cu brio. Am inteles ca berea sau butoiul era austriac, iar unii mormaiau ca suma alocata de Primaria Cluj-Napoca e prea mica incat sa dea cep butoiului. Alti ca ciocanul era prea mic.  Asta-i presa, ce sa-i faci.

dsc08884

Incercarile s-au repetat, lipsite insa de succes. Pana la urma, cineva a facut rost de o surubelnita, spre amuzamentul audientei, care facea glume peste glume. Drept ca unii radeau pe infundate, de frica primarului

Emil Boc a reusit cu ajutorul lui Florin Bugnar sa umple halbele cu bere, din care au baut cu multumire autoritatile locale clujene si oaspetii germani. E adevarat ca cepul nu a mai potrivit la loc cum trebuie, dovada ca bunatatea de bere a curs pe jos pe langa cep,  si ca mai este mult pana sa ajungem la Romania lucrului bine facut, cum o vede presedintele Iohannis.

Am remarcat discursul autoritatilor romane, din care doar Vakar Istvan a pronuntat corect numele orasului capitala a landului Bayern. Restul discursurilor, intr-o engleza aproximativa, din partea municipalitatii clujene.

Cu concluzia Deutsche Sprache, schwere Sprache !, ca sa o tinem in continuare cum am inceput.

Organizare de inalt nivel, Anca Dinu si Florin Bugnar reusind sa coaguleze un urias lobby german in jurul evenimentului, care a devenit o traditie la Cluj-Napoca.

Am remarcat prezenta prorectorului Universitatii Tehnice, Sergiu Nedevschi, a altor personalitati ale lumii stiintifice si culturale.

dsc08831

De o tinuta aparte, discursul Excelentei Sale, ambasadorul Germaniei in Romania, care s-a dovedit intr-o discutie ulterioara, de o inalta cultura si modestie, avand o relatie cu presa de o naturalete care inseamna mult.

dsc08816