E scris si in stele : „Dacian Ciolos va fi prim ministru !”

Rectorul USAMV Cornel Catoi si prorectorul USAMV, deputatul Adrian Nechita Oros, l-au intampinat la rectoratul USAMV pe premierul Romaniei, Dacian Ciolos.dsc08939

 

 

Intr-o atmosfera destinsa, in care fortele de ordine nu au avut de lucru, deoarece premierul este iubit la Cluj, am remarcat schimbarea de esenta produsa intre vechi si nou in invatamantul universitar, limbajul de lemn versus simplitatea si eleganta exprimarii, lucru exprimat de deputatul Adrian Nechita Oros, prorector USAMV, pentru Vocea Clujului :

A exprima elegant, sobru si totodata simplu, asa arata in chintesenta, discursul premierului Dacian Cioloş, la deschiderea ICHAT. Cred ca la USAMV, s-a demonstrat ca profesionalitatea poate fi dezideratul esential al proiectului Romania 2020. Interdisciplinaritatea, abordarea complexa a problematicii cercetarii prin prisma utilizarii si aplicarii in teren a cunostiintelor de tehnologia informatiei, colaborarea pe orizontala cu universitatile din regiune dar si pe verticala printr-o finantare responsabila a guvernelor Romaniei, catre centrele de excelenta in cercetare, pot genera in 3-4 ani, locuri de munca, bunastare sociala si de ce nu, abordari de cercetare specifice, ce pot antrena si alte tari interesate de a investi direct, in aplicarea inovatiei romanesti.”- a declarat prorectorul USAMV Adrian Nechita Oros

adi

Sa ne amintim putina istorie:

15.octombrie 2015, Cluj-Napoca, USAMV

Documentul de conferire a titlului de Profesor Honris Causa către Dacian Cioloș a fost inclus într-o Carte de Onoare a universității, care a fost creată în 1892.

Este o onoare care, personal, continui să cred că este un pic mai mare decât a fost cazul, pe care universitatea la care mi-am desăvârșit studiile mi-a acordat-o astăzi. (…) Sunt cu atât mai mândru și mai bucuros cu cât dacă îmi amintesc de cum arăta universitatea în anii 90-94, când am terminat eu facultatea, s-a schimbat foarte mult. Am călătorit mult în Europa și în lume și și din acest punct de vedere mă simt în largul meu aici, pentru că nu numai că există acum o bază materială care e mult mai consistentă, s-a schimbat mult și consistența învățământului care se practică aici. Mai sunt încă multe lucruri de făcut, dar există toate ingredientele necesare pentru a crește calitatea învățământului și a face în așa fel încât cei care termină cursurile aici să se îndrepte spre sectorul agricol, agroalimentar și rural’, a declarat Dacian Cioloș, joi, după primirea titlului.

31 octombrie 2016, USAMV, Cluj

Premierul, de data aceasta,  Dacian Ciolos, a participat la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, investiţie cofinanţată prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 2.

La evenimentul organizat cu această ocazie, au participat Dacian Cioloş, Prim-ministru al Guvernului României, Dan Tarcea, viceprimar liberal al municipiului Cluj-Napoca ,Mircea Dumitru, Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Achim Irimescu, Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Curaj, Director U.E.F.I.S.C.D.I. și fost ministru al educației și cercetării, Gheorghe Sin – Preşedintele ASAS “Gheorghe Ionescu Şişeşti”,si altii.

Concluzionand, cu oamenii de acest gen se poate schimba Romania. In aer, desi e rece, soarele straluceste si se anunta o primavara liberala in Romania, condusa de un om adevarat.