Dupa 61 de zile, tot neautorizata ramane ferma de pui din Floresti

Anuntata cu surle si trambite cum ca in 30 de zile se va emite AIM pentru ferma de pui din Floresti, iata ca din 4 aprilie, data avizarii in CAT si luarii deciziei de emitere a AIM pentru ferma Bravinvest SRL, nu se intampla nimic.

Lui Grigore Craciun pare sa ii fie frica sa autorizeze. Dar nu-i da mana  nici sa respinga autorizarea. Deoarece depasirea concentratiei de amoniac, masurata de laboratorul APM Cluj, nu a avut consecinte pentru Bravinvest SRL. Sau nu au fost cuantificabile olfactiv. Prietenii stiu de ce. 

Nu mai putin de 100 de floresteni, se pregatesc sa conteste masura, in instanta. Pe cale penala, sau civila. Ne interesam in articolul precedent, cum sta directorul APM Cluj cu banii, AICI. Deoarece masura acordarii unei noi autorizatii de mediu, pare sa infurie lumea. Iar dupa ce florestenii au un an fara miros, nu vor sa accepte in ruptul capului sa traiasca in conditii improprii pentru sanatatea lor si a urmasilor lor. Si vor cere probabil daune -interese pe masura. 

Dupa raspunsurile  date pe adresa redactiei voceaclujului.ro,  subsemnatului, in care fostul director de la Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej, devenit pe moment director al APM Cluj, Craciun Grigore, nu raspunde de fapt obiectiunilor aduse de subsemnatul masuratorii din 07.07.2016, soldata cu depasirea concentratiei de amoniac in aerul respirat, langa blocul de pe Florilor 274, Floresti, jud. Cluj, am hotarat sa cautam vicii de procedura a autorizarii, dar si elemente noi, legate de problematica mediului, care au dus la declansarea infringementului la adresa Romaniei.

Totodata, avand in vedere dispretul suveran al raspunsului, am hotarat sa facem investigatii. Iar ceea ce va urma, este cu adevarat exploziv. Incepand de la schema de personal, pana la dotarea cu mobilier specific a unitatii. 

Cititi seria de articole de pe Vocea Clujului. Chiar merita !