Dosarul numarul 1 al doamnei Ana Horvath, care a autorizat si ferma de pui din Floresti

Astazi, in cursul diminetii, DNA ST Cluj a descins la Primaria Cluj-Napoca. Potrivit DNA Cluj, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

La intrarea in sediul institutiei, ofiterii au dorit sa ia legatura cu Emil Boc, dar acesta se afla in Coreea de Sud.

Este în curs o cercetare penala, care are legătura cu posibile neregularităti privind finantarea campaniei electorale unde am fost candidat la Primaria Municipiului Cluj-Napoca și evident ne aflam și în acest loc pentru că se cauta posibile legaturi intre această finantare și activitatea mea administrativa”, a declarat Anna Horvath.

Ne amintim ca Ana Horvath a iesit pe locul doi in candidatura pentru locul doi, cu 12 %, desi sondajele IRES il dadeau pe Octavian Buzoianu cu 18,8 %, acesta obtinand doar 8,8 % dintre sufragii.

Nu pot da detalii despre documentele care se ridică. Au fost percheziții și la mine acasă și la biroul de viceprimar și presupun că și la alte direcții. Au fost și acasă la mine și au ridicat mai multe agende personale și au percheziționat calculatorul. Am agende din ultimii trei ani pe care le-am pus la dispoziție.”

La aceasta ora, Ana Horvath se gaseste in sediul DNA Cluj, unde este posibil sa innopteze.

Ana Horvath a avut o cariera fulminanta incepand cu anul 2001. In 2012, ea a fost director la Agentia pentru protectia mediului Cluj, de unde a eliberat transferul autorizatiei de mediu de la SC Amareto la SC Bravinvest SRL.

Prin autorizarea fermei, d-na Ana Horvath a pus in pericol sanatatea a mii de floresteni, vezi AICI.