Dezvaluiri cumplite despre complotul de la Bucuresti, devoalat de SRI

In legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la informarile SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem urmatoarele precizari:
Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice  de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice.
In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor,  cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP.
Conform Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014 si Legii nr. 14/1992 SRI are competente  pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste. Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitala.- Comunicat SRI

Ministrul de Interne Carmen Dan și Bogdan Despescu – șeful IGPR au fost informați în cursul zilei de SRI cu privire la intenția ultrașilor de a interveni în Piața Victoriei, potrivit unui comunicat al SRI remis Realitatea TV  în noaptea de miercuri spre joi. Cu toate acestea, Carmen Dan, ministru de Interne a spus în cursul serii trecute că ea nu a avut nicio informație de la SRI cu privire la intențiile ultrașilor. Dovadă de pe pagina unui ultraș, ștearsă între timp, că intervenția lor a fost orchestrată din timpul zilei, pentru a ”zăpăci oile”, adică pentru a împrăștia manifestanții din fața Guvernului. 150 000 de oameni pașnici care au manifestat pentru un principiu și în apărarea statului de drept au fost spulberați de niște borfași. Mircea Rusu spune la Realitatea TV că sunt aceiași ultrași care, plătiți de PSD, au dat jos guvernul Mihai Ungureanu, potrivit revista22.ro.

Purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, Georgian Iordache, spune ca sunt 4 jandarmi raniti, 2 civili si s-au facut 6 retineri. In zona respectiva s-au gasit sticle incendiare. La reținerea lor au fost confiscate cuțite și cocktailuri Molotov.

 Carmen Negoita, fosta sotie a patronului FC Dinamo Bucuresti, Ionut Negoita, a scris pe contul sau de Facebook ca „Fratii Negoita au strans galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel si i-au adus cu autobuzele la protest inarmati cu petarde si lacrimogene ca sa strice protestul din aceasta seara, Fratii Negoita sunt membri PSD cu dosare penale care beneficiaza de legea gratierii!”

Potrivit informatiilor Hotnews, cei care au initiat violentele la protestul pasnic de miercuri seara, atuncand cu petarde si cu sticle in jandarmi, dar si in multime, sunt membri ai galeriilor Rapidului si ale lui Dinamo, care veneau de la un meci de handbal din apropiere. Fiecare galerie numara 300 – 350 de membri.

Realitatea TV spune că provocatorii ultrași au fost instruiți de clanul Niro-Negoiță pentru a sparge manifestația în baza unui plan pentru care s-au făcut pregătiri întreaga zi. În aceste momente, Jandarmeria intervine împotriva ultimilor manifestanți. Protestul a fost spart.

Ministrul Carmen Dan, potrivit RealitateaTV, a declarat ca nu a fost informata. Intrebarea se pune, de ce cei ce au fost informati, inca de la orele 16, nu au luat nici o masura.

12o de ultrasi sunt retinuti la sectia 4 de Politie Bucuresti. Unul dintre ei urma sa detoneze un coktail Molotov.

Am verificat la ora 00:30 daca exista nuclee diversioniste la Cluj-Napoca, nu am constatat, mai mult chiar, reactia unor protestatari de 20-22 de ani a fost extrem de matura, chiar favorabila jandarmilor ! Ii felicit, daca citesc articolul isi amintesc. Jandarmii care ma cunosteau de la celelalte manifestatii de protest au realizat imediat.

Eram in fata sediului PSD, nu mai mult de 25-30 de oameni, la ora 00:45. La Cluj-Napoca, s-a strigat in favoarea Jandarmeriei, inca o dovada ca la Bucuresti totul a fost o facatura ordinara.