Daniel Morar sa preia DNA !

„Eu n-am o miza personala, (…) dar nu mi-e indiferent cine e sef la DNA. Daca tot vorbim de numele vehiculate, mi se pare inadmisibil ca niciunul dintre numele vehiculate sa nu fie de la DNA. Vorbim de doamna Kovesi sau de cine o fi. Daca DNA a progresat in acesti ani, se datoreaza procurorilor DNA si e normal ca in fruntea DNA sa fie cineva care a activat in DNA. Eu nu spun ca nu poate sa ocupe aceasta functie, dar ideea e ca trebuie sa ii alegem pe cei care au facut performanta anti-coruptie la DNA. Nu mi se pare normal ca sef al DNA sa fie altcineva decat un procuror al DNA. (…) In acest moment, pot sa vorbesc pentru ca nu am o miza personala, care am condus sapte ani si jumatate DNA si stiu ce vorbesc”, spunea Morar în urmă cu trei ani pentru RTV.

Doru Tulus, fostul şef al Secţiei a II-a de combatere a infracţiunilor conexe corupţiei (pe vremea lui Daniel Morar) unul dintre procurorii cei mai muncitori ai DNA. Tulus ester procurorul care l-a trimis în judecată pe Relu Fenechiu şi a obţinut condamnarea aceastuia la închisoare. Cel puţin oficial, Kovesi îi impută procurorului Ţuluş că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale omului de afaceri Mihai Rotaru, anchetat ulterior de DNA în două dosare ANRP cu restituri ilegale de zeci de milioane de euro.

„In 26 iunie 2017 am sesizat Inspecţia Judiciara, iar în 29 iunie s-a cerut revocarea noastră pe baza unor povesti vechi şi false. Nu meritam asta. Este o jignjire la adresa carierei mele profesionale”, adeclarat Tulus pentru emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

La data de 29 iunie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a aprobat încetarea delegării domnului Doru Florin Țuluş din funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Prin urmare, s-a apreciat că aceştia nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aşa cum rezultă din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea nr. 328 din 24 august 2005 a  Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în răspunsul DNA. Contactat telefonic de România Curată, procurorul Doru Ţuluş a declarat: “Nu sunt în raporturi juridice civile cu nimeni!”

Procurorul Doru Ţuluş este un simbol al DNA. Este unul dintre oamenii vechi şi profesionişti ai DNA. A  instrumentat dosare finalizate cu condamnări grele precum cazul Transferurilor, cu greii din fotbal, Miron Mitrea, Maricel Păcurariu de la Realitatea tv sau fostul primar din Baia Mare, Cristian Anghel. Ţuluş i-a trimis în judecată pe fostul consilier prezidential al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, fostul ministru de Interne Cristian David şi fostul lider al PNL, Dan Motreanu.
Ca şef de secţie a confirmat toate dosarele grele finalizate cu condamnari precum Adrian Năstase , Relu Fenechiu şi Dan Voiculescu.  Tulus l-a anchetat si pe Marian Petrache, Ilfov. Pentru cunoscatori.

Relaţia lui de amiciţie a procurorului Doru Ţuluş cu fostul şef al DNA, Daniel Morar, este de notorietate. Se cunosc de la Cluj din 1993. Morar l-a adus la DNA Bucureşti ca şef al Secţiei a II–a.Acum, Ţuluş este suspectat de colegii lui că i-ar fi livrat informaţii din DNA lui Daniel Morar, ajuns judecător la CCR. Morar a fost judecător raportor în cazul deciziei care a spart binomul SRI-DNA.in 2007 fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, ulterior condamnat la 3 ani şi jumătate cu suspendare în dosarul Poşta Română, instrumentat chiar de procurorul Ţuluş. E adevărat că în 2007, Chiuariu a cerut revocarea lui Ţuluş doar din funcţia de şef de secţie, nu din DNA. Procurorul a fost apărat la CSM de ambasadorii unor state partenere, iar Consiliul nu a dat curs solicitării ministrului.

Este casatorit cu Claudia Rosu, fost procuror DNA. Din 19 ianuarie 2017, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.Leave a Comment