Daca nici asta nu te trezeste, romane, vai mama ta ! Duminica in strada !

Da, magistral. Am avut cateva orgasme citind chestia asta.  Adrian Docea, pe facebook :

„Tu ești fraieru ăla care-și ia bătaie de la golani. Da, ăla cu ochelarii lipiți cu leucoplast, care și-o ia în filmele americane.
Și tac-tu și-o lua. Și tac-su. Neam de neamu tău de iobagi v-ați luat-o. Moșii de la boier, tac-tu de la comuniști, tu de la pesediști. Te-ai născut să pleci capul. La funcționari, la polițai, la toate soiurile de șpăgari, la șefu, la șefu lu șefu, la secretara lu șefu, la mă-sa lu secretara lu șefu. Ca să-ți fie bine. Să nu-ți fie rău. Pentru că ești neam de iobag și capu plecat sabia nu-l taie și o mână spală pe alta și apa trece, pietrele rămân.
Toată ziua te smiorcăi că Dragnea și 40 de hoți au pus mâna pe țara ta. O mână de golani sub-mediocri, semi-analfabeți, conduși de un pușcăriaș din Teleorman au fraierit 2 milioane de amărâți să-i voteze și-acu gata, 18 milioane de oameni tremurăm și-i lăsăm să facă din România Republica Dragnestan? Mă, voi sunteți normali?! 18 milioane de fraieri tremurăm de frica a câțiva golani? Într-un stat UE? În 2017? Plecăm capul din nou și-i lăsăm să ne omoare în continuare copiii în spitale, să ni-i îndobitocească în școli, să ne ia de sus toți funcționarii semi-analfabeți ai Partidului, să ne lege Justiția ca să fure mai bine? Și tu o să-i lași, mă neam de slugă?!
Am ieșit în stradă și am ales președinți, și am dat jos prim-miniștri și am oprit borfașii să ne otrăvească munții și să ne fure aurul și-acu o să lăsăm un pușcăriaș și șleahta lui de slugoi nespălați să ne spună ce-i drept și ce-i strâmb, să-și subordoneze justiția și să-și întindă tentaculele murdare în școli și spitale și primării și-n fiecare colțișor din viața noastră? Da, au câștigat 2 milioane de voturi. Suntem o democrație, golanii conduc. Să conducă. Dar nu oricum, nu fără lege, nu peste capul tău, nu într-un stat de drept. Asta dacă vrei să trăiești într-un stat de drept, nu în Republica Dragnestan. Fie îi lași să te calce pe cap, să facă din România ce-a făcut Erdogan din Turcia și Putin din Rusia, fie îi calci tu pe cap ori de câte ori încalcă legea. Ori de câte ori abuzează de putere. Ori de câte ori își arată putreziciunea coruptă. Asta dacă vrei să umbli demn în fața copiilor tăi, și a părinților tăi, care au lăsat un cizmar din Scornicești să le confiște viitorul, așa cum un pușcăriaș din Teleorman vrea să-ți confiște ție viitorul.
Duminica poți să ieși în stradă. Sau poți să pleci capul, ca atâția înaintea ta, să-ți vezi de jobul tău și de televizorul tău plat și de cumpărături și vacanțe și să-i lași pe golanii analfabeți să te calce pe capu ăla de iobag, cum l-au călcat și pe tac-tu comuniștii, și neam de neamu tău de slugi, în vecii vecilor, Amin”