# Coruptia ucide !

In România nu există laboratoare de stat acreditate pentru analiza soluțiilor dezinfectante folosite în spitale, ci doar câteva private.- declaratia Ministrului Sanatatii care ucide speranta.

Cati dintre bolnavii internati in Spitalele din Romania, mai pot avea incredere ca nu pleaca cu un streptococ beta-hemolitic sau o candidoza acasa, dupa situatiile din spitate ? Nu avem la ce ne raporta.

In salile de operatii, dezinfectantul este diluat de pana la 10 ori.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare.

Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal.

În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Un număr de 13.277 de persoane infectate cu HIV erau înregistrate în România la sfârşitul lunii iunie,2015, potrivit datelor prezentate, marţi, la Galaţi, la o dezbatere cu tema „Infecţia HIV – problematica şi aspecte medico-sociale”, la care au participat medici din Galaţi şi Brăila, alături de reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, anunță Mediafax.

Intrebare : Toti infectati prin relatii sexuale ? Sau consum de droguri ? 

Aproximativ 700.000 de persoane sunt afectate de virusul hepatitei C în România, iar anul trecut au murit 1.200 de pacienți din cauza acestei boli; în lipsa unei strategii naționale, numărul deceselor se va tripla, până în 2030, a apreciat managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel.

Intrebare : Toti infectati prin relatii sexuale ? Sau consum de droguri ?

Pe blogul lui Tolontan, gasim informatii pe care ca om de presa, nu le pot comenta, deocamdata :

 • Procurorii anticorupție au avut pe masă, în 2012, un dosar detaliat cu patru licitații trucate pentru antiseptice.
 • Spitalele erau: Elias, Sf. Ioan, Călărași și Institutul pentru protecția mamei și copilului.
 • DNA a transmis dosarul la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, care inițial a deschis urmărirea penală și, în 2014, a închis-o fără să cerceteze nimic!
 • În acel timp, Dan Condrea era băgat în diluare de dezinfectanți în 350 de spitale, afaceri transfrontaliere, firme off-shore și returnări fictive de TVA.
 • Patronul Hexi Pharma n-a fost chemat de procurori nici măcar pentru o declarație!
 • La începutul lunii ianuarie 2012, un om s-a decis să vorbească împotriva Puterii din pharma.„Piața dezinfectanților era la discreția unei singure firme: Hexi Pharma. Ei câștigau aproape tot ce doreau cu analize false, cu avize false și cu niște abuzuri evidente din partea spitalelor. M-am dus la DNA”, povestește unul dintre importatorii de produse antiseptice europene.

  Tipul a înaintat procurorilor din strada Știrbei Vodă 79-81 un document de 40 de pagini, scris mărunt.

  În el denunța, cu detalii, patru licitații aranjate:  Spitalul Elias, Spitalul „Sf. Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea mamei și copilului „Prof. Dr. Alfred Rusescu” și Spitalul Județean de Urgență Călărași.

  Fiecare dintre cazuri era substanțial documentat.

 • Prim-procurorul Remus Coman și procurorul Adrian Petrescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, îl îndeamnă pe om să citească mai la vale ordonanța.Ordonanța spune că procurorul Petrescu e de acord cu „organul de cercetare penală”, comisar șef de poliție Traian Cincu, care a propus „clasarea cauzei cu numărul de mai sus”. Mai bine așa!

  Comisarul lucra taman la Investigarea Fraudelor, în Biroul 3 – Instituții Bugetare și Corupție. Surse susțin că se ocupa chiar de spitale. O fi fericit?

  La urma urmei ce mare lucru făcea Condrea? Evaziune fiscală, licitații trucate, firme off-shore, returnări fictive de TVA și aproviziona peste 350 de spitale cu antiseptice diluate pe banii din sănătatea publică! 

  Din referatul întocmit de comisarul șef Traian Cincu rezultă că în caz s-a început urmărirea penală. Una subțire. Diluată. Urmărirea penală placebo.

  Cum a făcut urmărirea penală? Polițistul a trimis ANRMAP în control la spitale. Și, pentru că ANRMAP „nu sesizează prejudicii de natură penală, ci doar contravenții”, comisarul propune clasarea cazului de licitații pe dezinfectanți.

  „După studierea dosarului penal cu numărul 370.197 din 17.06.2014”, procurorul Adrian Petrescu clasează dosarul. tare dosar penal. Condrea nici n-a știt.

  Sau a știut?!

 • Mai multe, gasiti aici.

Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru apariția acestei situații. Mai mult, până la elucidarea și rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorități și mass-media s-a oprit producția în fabrică, precum și orice distribuție.

Cea mai bună soluție este oprirea producției și verificarea tuturor substanțelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom face o analiză foarte amănunțită a tuturor concentrațiilor și eficienței produselor fabricate de noi. Vom colabora cu autoritățile care sunt abilitate să verifice eficiența dezinfectanților produși de către noi și vom oferi acces la toate informațiile de care acestea au nevoie‘, spune Dan Condrea, owner Hexi.

Deși extrem de îngrijorați că o astfel de situație a putut să apară, reprezentanții Hexi sunt în continuare siguri că produsele și-au făcut treaba și că pacienții nu au fost în pericol. Rugăm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele astfel încât să fim siguri că produsele și-au facut treaba. Suntem dispuși să suportăm contravaloarea acestor analize.

Hexi Pharma nu a avut niciun moment intenția de a acționa împotriva pacienților din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementările europene.

Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credință față de utilizatorul final și activează într-o piață liberă, în care calitatea și prețul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt vandute”Scroll Up
Zgonea – greu de revocat

Atat de mult au fost modificate regulamentele camerelor ca sa serveasca nevoilor si intereselor puterii de la acel moment incat,...

Închide