Corina Cretu : Spitalul de urgenta de la Cluj va fi in Floresti

Premierul Dacian Cioloş a vorbit, luni, 4 octombrie, la Cluj, de faptul că încă se lucrează la pregătirea acestor trei investiţii. „Avem în derulare în momentul de faţă pregătirea unor investiţii pentru trei spitale regionale, finanţate din fonduri europene, unul va fi la Cluj, celelalte două la Iaşi şi la Craiova”, a spus Dacian Cioloş, prezent la UMF Cluj, la deschiderea anului universitar.

Corina Creţu cere autorităţilor române să demareze studiile pentru spitalele regionale, inclusiv cel din Cluj. Ea a amintit că România a solicitat Comisiei Europene construirea a trei spitale regionale si au fost alocate 150 de milioane de euro pentru acestea, în Iaşi, Craiova şi Cluj. Comisarul european pentru politică regională mai  spune că este aproape sigur că spitalul regional Cluj va fi amplasat la Floreşti.

Într-un interviu la Bruxelles acordat lui Tiberius Szasz de la Radio Cluj comisarul Corina Creţu a spus: „Aceste trei spitale regionale trebuie să fie un pariu al României cu ea însăşi. A trecut un an si două luni şi nu a fost  hotarât amplasamentul.Haideţi sa demarăm studiile de prefezabilitate,apoi cele de fezabilitate, urmate de licitaţii. Dacă începem demararea acestor proiecte în 2018, avem şansa să spunem c-am câştigat pariul”.

Un impediment legal in construirea spitalului de urgenta, il constituie zona de restrictie sanitara a fermei. Asa ca, trebuie sa ne hotaram repede ce dorim : Spital de urgenta sau ferma ?

Intrebarea este cine returneaza banii pierduti de Romania, Europei, in ipoteza fatala ca pierdem acest proiect ?

Suma alocata totala este de 150 milioane de euro.

snapcrab_noname_2016-10-13_21-2-30_no-00