Confesiuni, de ziua mamei mele

scan0003Probabil, daca as fi un tip mercantil, nu as face presa, chiar nu renteaza financiar. Dar am jurat sa lovesc in Mafie dupa moartea mamei mele.

In 1939, pe 31 august, se nastea cea pe care am iubit-o fara sa inteleg dimensiunile. Ii spuneam Mimi, dupa cum o alinta tatal meu.

In fiecare 31 august, ii duceam flori. Nu suporta garoafele, le spunea flori comuniste. Nu suporta in general comunistii, dupa ce fratele ei Eugen, chirurg de profesie, a fost omorat in bataie in beciurile Securitatii. Iar familia ei, amenintata.

M-a crescut in spiritul adevarului, dar de multe ori m-am mintit eu pe mine. Credea in justitie, in perioada de dupa 89, cand, sa fiu sincer, credeam si eu.

Era o lady sensibila si autoritara, care a incercat sa faca din mine un number one. Nu prea faceam fata, eram destul de golanas de cand faceam hochei, de prin 83 deja.

A crezut in dragoste si in Dumnezeu. A fost doctorand la Prof. Marcu, directorul Institului de Chimie, in 1975, avand ca tema de doctorat  descompunarea izotopului de uraniu 238 in 235.

Si-a cumparat casa in care locuia.

Din 1998 pana in 2009, a fost tarata intr-un proces de retrocedare si evacuata direct in mormant. Un destin dur, dupa un AVC facut intr-o clinica clujeana, dupa o infectie nosocomiala  si evident, dupa  socul psihic al evacuarii, ca pensionara.

Am incercat sa o fac bine, aveam grija de ea ca de un copil. In 11 martie 2010, a plecat.

De atunci, ceva s-a rupt in mine. Am inceput o lupta cu Sistemul, care i-a vandut o casa, si tot acelasi sistem, i-a luat-o. Oferindu-i compensatia de a nu-i plati pensie. Mortii nu sunt o cheltuiala pentru Sistem.

Suntem in 2016 si promit sa nu ma opresc. Pana cand artizanii ingineriilor financiare care au distrus Romania, nu scuipa tot ce au si se reculeg macar un deceniu fiecare  prin puscariile tarii.

Acum intelegeti de ce nu pot fi cumparat ? Nu pun mare pret pe viata mea, dar stiu ca am doborat destui dintre voi. Si credeti-ma pe cuvant, lista e lunga.

Fiind singur, nu am nimic de pierdut. Dar voi, cei care ne-ati distrus pana si visele, tineti minte : Ne-ati luat totul, deci va vom lua totul.

Lupta antimafia abia incepe cu adevarat.

A consemnat Horia-Eugen Cristea

 

Related posts