Comunistii de ieri – democratii de azi

rus

PSD scoate de la naftalina artileria comunista veche. Vechea axa, reinviata pe relatia Rus -Dancu – Groza- Beuran-Dimitriu si incheind cu Tiriac Ion, a facut ca cel mai apropiat prieten al lui Nicu Ceusescu sa rabufneasca. Miron Mitrea, condamnat. Nastase, nu are ore in picioare, in noul sistem politic. Ponta, faultat in cel mai prost moment posibil.

Ginerele sau, Vasile Puscas si prietenii sai, printre care Florin Buzan, au sau este posibil sa aiba probleme la capitolul securizarea frontierelor, pe relatia Baia Mare-Satu Mare, via Petea mergand cu problemele, de limba germana, mult mai departe. Nu voi continua cu ei acum, este vreme.

„Am senzatia ca filmul asta l-am mai vazut odata, in partea de inceput, sper ca finalul sa nu fie acelasi. Si acum sunt oameni care spun ca Nastase a fost cel mai bun premier, ne-am agatat de termopane pana l-am scos din viata politica, dar daca iesea presedinte Romania avea 10 ani avans. Daca s-ar da concurs, azi Ponta i-ar bate pe toti si la fizica si la chimie si la ce vreti, il cunosc foarte bine si e cel mai bun dintre candidati”, a mai declarat Ioan Rus.

Problema lui Ioan Rus este frica, dupa trasaturile fetei, care creioneaza un sindrom deja vue trait in 1989.

Ioan Rus a îndeplinit mai multe funcții de răspundere în perioada comunistă ca președinte al Asociației Studenților Comuniști Clujeni pe Centrul Universitar Cluj în anii 80, precum și vicepreședinte UTC Cluj. Ioan Rus a fost activist plătit al PCR, în timp ce era asistent la Politehnică.

În funcția de președinte ASC Cluj Ioan Rus a participat, împreună cu alți lideri ai tineretului comunist local George Maior sau Ioan Vușcan, la numeroase plenare ale UTC organizate de președintele organizației Nicu Ceaușescu, ce se încheiau cu petreceri tematice.

Ioan Rus controla ideologic și revista ASC “Napoca Universitară” pentru a nu se abate de la linia promovată de PCR. De asemenea, Ioan Rus aproba ce muzică trebuia să asculte studenții clujeni la petrecerile din campusul universitar pentru a nu se perturba morala socialistă.

UASCR 238

Ioan Rus aproba taberele pentru studenți, în funcție de note și activitatea politico-ideologică comunistă desfășurată.

UASCR 257

Numirea lui Ioan Rus în funcția de ministru al transporturilor dovedește din punct de vedere istoric că structurile partidului comunist de dinainte de 1989 controlează și conduc țara la fel ca în perioada dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, deși România este stat UE și partener al SUA.

 

Preluare : napoca news, foto