Cojocna, taram de vis pe care ajungi pe un drum parca bombardat de aviatia rusa

Inversiune termica in statiunea Cojocna.

O minune naturala, in care apa are 28 de grade, este calda, in timp ce in aer sunt doar 26. Frumusetea naturii, atrage ca un magnet oamenii spre ceea ce numim Litoralul Clujului. Statiunea este curata, ca de obicei, cocheta. Muzica buna. 

Strandurile, mai mult inexistente in Clujul lui Emil Boc

Natura a fost darnica cu poporul, nu acelasi lucru putem spune despre cei care gestioneaza drumurile. Parca esti intr-un film al lui Wes Craven, in care esti nevoit sa reduci brutal viteza unde apare o curba fara vizibilitate, de teama sa nu apara brusc o crevasa in care sa cazi cu tot cu masina.

Daca ai noroc, crosetezi si eviti gropile parca aruncate cu ura comunista, impotriva celor care vor sa se distreze. 

In cronologia lui Bubu Gabos, gasim o postare interesanta :

„Cum arată un drum județean in sec 21,Apahida-Cojocna.Aceasta fiind doar o porțiune mică din cei 10 km de drum!Aş dori să-i invit pe responsabilii de la drumuri județene şi Consiliul Județean ,să facă o vizită pānă la Cojocna cu maşinile lor personale (nu de serviciu-care tot din banii cetățenilor au fost cumpărate),pentru că ın fiecare an noi ne rupem maşinile pe acest drum Județean.Acesta este drumul pe care sute de oameni fac naveta atāt cu maşinile personale cat si cu autobuzul.”

La Cojocna, vin oameni din tot Clujul. De la judecatori, procurori,artisti, la omul simplu pe care capitalismul lui Iliescu l-a facut sa nu mai poata merge in fiecare an macar la Marea Neagra. 

Daca avem atata frumusete, de ce sa asistam neputinciosi cum se surpa casele localnicilor ? De ce nu suntem capabili sa facem un sanatoriu, pentru tratarea afectiunilor reumatismale si nu numai ?

Ce blestem se abate asupra vechii noastre Dacii, acum Romania, ca sa avem cea mai frumoasa tara din sud-estul Europei si cea mai proasta infrastructura, cel mai redus nivel de trai.

Cerem tuturor factorilor decizionali, sa asfalteze drumul spre Cojocna. Sa existe investitii publice, in singura oaza cu traditie la o aruncatura de bat de Cluj-Napoca, orasul pe care il iubim toti.