Clujul, intre retrocedari, lipsa de viziune si investitii si trafic infernal

Degeaba face scrisori Boc catre Grindeanu. Degeaba il tine la locala pe respectabilul Bontidean, platindu-l regeste. Realitatea e dura. Boc nu are oameni, iar el singur niciodata nu poti spune ca a avut viziune. 

De la UASCR la PNL, e cale lunga. Boc a parcurs etapele, dar nu are curajul investitional, deoarece nu a fost antreprenor nici macar o zi din viata lui. A administra banii altcuiva e altceva. Inclusiv a unei tari. 

De la politica duplicitara a Primariei in procesele de retrocedare, unde a evictionat la greu clujenii,  unde nici  nu trimite macar un consilier juridic, la lipsa de viziune in investitii in industrie, prin atragerea investitorilor, nu e mare distanta.

Clujul se bate cu caramida in piept ca e noul Silicon Valley. Ma intreb, daca in afara de politica si coruptie institutionalizata, albita de potentatii puterii transpartinice, mai avem pe aici si ceva sau cineva de valoare reala in administratie. Sau totul e numai propaganda comunista, cu iz de perestroika.

Zona metropolitana e o iluzie frumoasa. Total nefunctionala, desi acolo ar fi un om pregatit sa faca ceva. Autostrada Transilvania nu deserveste Clujul cum ar trebui. Presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa-l trimita pe primarul Clujului o luna in Germania, chiar pe banii Statului. Sa stea acolo, poate da Dumnezeu si intelege ceva din traficul unui oras metropola, ca si Koln, Nuernberg, sau Munchen. 

Realitatea e ca poti scrie orice, ca nimanui nu ii mai pasa. Oamenii stau ca vitele in trafic, centrul Clujului e retrocedat, iar “orasul comoara” nu are nici macar un reprezentant din administratie la CEBIT. Desi guvernul Elvetiei, spre exemplu, nu rateaza nici o sansa. Deoarece de optimizarea traficului are nevoie rapida Cluj-Napoca. Nu stii sa o faci, striga daca iti pasa. 

Cine a auzit de simulatoare de trafic ? Toti, dar avem problema Untold, care e prioritara. 

As face voluntariat, doar ca sa deschid mintea cuiva. Dar, nefacand parte din echipa, raman in Floresti, unde primaria a avut oua sa se imprumute bancar ca sa rezolve o problema a cetateanului,  centura.

 

Related posts