Clujeni, va cer eu acum : Iesiti naibii in strada !

Dragi clujeni,

Poate ca nu mai am forta de anul trecut, cand am scapat dupa #Colectiv de penalul Victor Ponta. Poate ca mesajul meu nu va ajunge la voi, dar va voi spune ca asa, bolnav cum sunt, voi iesi in strada.

Romania a fost fentata in 1989 si din nou, acum. Am 50 de ani, sunt proamerican, pro NATO si nu accept sa imi fie nici o clipa afectat drumul pro atlantic al tarii in care traiesc. 

Va rog, nu uitati, ca in Romania, nimeni, niciodata nu ne va putea dicta. Ne poate imbolnavi, ne poate ameninta, dar niciodata invinge.

Daca voi credeti ca mai doriti sclavie, stati in casa. Atunci voi pleca eu. 

Nu am nici o garantie din partea nimanui, asa sa-mi ajute Dumnezeu. Dar sunt roman, si aici e Romania mea. Este Romania majoritatii, cu un premier roman, asa cum a promis Liviu Dragnea.

Nu doresc sa renunt in prag de Craciun la nici una din valorile mele crestine. Am febra, dar nu sunt diliu. Stiti bine ca nu am fost de acord sa ne intoarcem cu spatele la biserica. Si nu ma voi lepada de credinta in Isus Christos niciodata cat timp voi fi in viata.

Daca dispar, ramaneti voi. Dar va cer sa nu plecati capul. Sunteti din neamul lui Decebal si al lui Stefan Cel Mare si Sfant. 

Democratia inseamna si asumarea promisiunilor din campania electorala. Am spus celor care au condus campania PNL ca asta e antijoc. Deoarece o campanie electorala nu se face cu cartonase, ca la handicapati intelectual, fara nici o emotie. 

Vreau ca premierul sa fie un etnic roman, ortodox sau greco-catolic, care sa priceapa macar ce e aia sentiment national. Altfel, votul romanilor va fi invalidat de actiunile lui Dragnea. Imi asum fiecare cuvant, iar dincolo de toate, am depus un juramant militar.

Iar noi, romanii ardeleni, suntem cea mai veche populaţie din Europa, care n-am venit de nicaieri şi suntem urmaşii unui neam viteaz şi cinstit, suntem aici dintotdeauna şi vom fi de-a pururi. Nu pricepem bine notiunile de pesches, bacsis, misto.
Degeaba le arăţi ungurilor dovezi în acest sens, ei inventează teze noi, revizioniste, iredentiste, de ură faţă de români.
Romanii din cele trei judeţe, Harghita, Covasna şi Mures, sunt batjocoriţi şi discriminaţi. Este strigător la cer ce se întampla.
Dacă un roman aflat pe teritoriul Ungariei ar fi făcut cu chipul lui Kossuth ce a făcut Barna cu cel al lui Avram Iancu, ar fi fost omorat pe loc.
Dar la noi e posibil orice, şi orice crimă săvârşita de UDMR-ul aliat la guvernare este trecută cu vederea.
Nu se gaseste in Romania nici un etnic roman sa fie prim ministru sau presedinte ?
Trezeste-te, Neam Românesc, şi nu te lasa să fii batjocorit in propria ta Ţara!
Horia-Eugen Cristea
jurnalist roman