Cioloș, în dialog cu USR: „Programul de guvernare al USR, foarte credibil, compatibil cu modul cum văd eu lucrurile”

Cioloș, în dialog cu USR: „Programul de guvernare al USR, foarte credibil, compatibil cu modul cum văd eu lucrurile”
Premierul Dacian Cioloș este de părere că platforma de guvernare a Uniunii Salvați România este foarte credibilă pentru perioada care urmează, întrucât USR propune oameni noi, tineri, de care România are nevoie pentru a recredibiliza politica. Premierul a făcut aceste afirmații miercuri, în cadrul unei dezbateri cu membrii USR pe tema compatibilităților dintre programul de guvernare al USR și Platforma România 100, propusă de Dacian Cioloș.
„A fost o foarte bună oportunitate să avem un schimb de idei, de opinii pe aceste proiecte, pe viziunea pe care o avem legat de modul în care România se poate dezvolta în perioada următoare, din punctul meu de vedere valorificând ceea ce am putut să acumulez ca experiență până acum și din punctul de vedere al USR-ului ca partid care reprezintă un program de guvernare, o platformă de guvernare pe care eu o văd foarte credibilă, pentru perioada următoare, pentru că sunt oameni tineri, foarte mulți oameni noi, oameni care vin cu un spirit nou, constructiv. Cred că România are nevoie, tocmai pentru a recredibiliza politica, partidele politice, clasa politică are nevoie de acest nou mod de abordare”, a declarat Dacian Cioloș în cadrul dezbaterii „Programul USR în dialog cu Platforma România100”

Premierul a concluzionat și că între viziunea sa și programul de guvernare al USR există o compatibilitate foarte mare:
„Programul dumneavoastră de guvernare mi se pare compatibil și cu modul în care văd lucrurile pe multe puncte și cred că asta ați constatat și din ceea ce am spus până acum”, a mai afirmat Cioloș.
În cadrul dialogului cu membrii USR, primul ministru a punctat faptul că dezvoltarea României trebuie să se axeze pe dezvoltarea infrastructurii și pe profesionalizarea angajaților din administrație. De asemenea el a mai spus că toate acestea trebuie să se facă ținând cont de investițiile în educație, sănătate și politici sociale.
Despre importanța dezvoltării infrastructurii, a educației și a sănătății a vorbit și liderul USR, Nicușor Dan. El a spus că progresul României se poate face doar pe baza unei „industrializări inteligente, în cadrul căreia cuvintele cheie trebuie să fie infrastructura și educația”. Dan a dat exemplele unor orașe precum București, Cluj sau Iași, care s-au dezvoltat datorită faptului că au infrastructură și centre universitare importante.  El a mai spus că nu putem vorbi de o țară normală dacă nu există un sistem de sănătate normal în România. Nicușor Dan a reamintit că USR propune ca parte a programului său de guvernare o creștere a bugetului sănătății de la 4% la 6%, realizat în cei patru ani ai următorului exercițiu legislativ.

Președintele USR a spus că toate acestea se pot îndeplini doar dacă România își va crește gradul de transparență a actului administrativ:
„În programul cu care venim în fața alegătorilor la aceste alegeri parlamentare, sunt câteva priorități. În primul rând, e vorba de a opri jaful, furtul din banul public. Vrem să avem o administrație transparentă, vrem să avem în România respectarea legii, vrem să avem o administrație eficientă, vrem ca nimeni să nu fie deasupra legii și în sensul ăsta o să milităm pentru eliminarea oricărei imunități care nu este legată de exprimarea unei opinii politice”, a afirmat liderul USR în cadrul dezbaterii cu premierul României.
Nicușor Dan a mai explicat că, din punctul său de vedere, „alegerile au un sens atunci când cu adevărat ai o alegere de făcut” și că de această dată, oamenii vor alege cu adevărat, nu cum s-a întâmplat de atât de multe ori până acum, când singura opțiune a fost „răul cel mai mic”. El a afirmat că, în decembrie, va fi de ales între USR și Dacian Cioloș, pe de o parte, și Liviu Dragnea și PSD de cealaltă parte.

„Există alternativa Dacian Cioloș prim-ministru și alternativa Dragnea prim ministru. Noi am ales, am declarat public că susținem un nou mandat de prim-ministru pentru Dacian Cioloș. Cred că alegerea este între o guvernare, onestă, transparentă cu bun simț și o guvernare coruptă, care este asociată cu sărăcia, pentru că dacă ne uităm acolo unde a guvernat PSD sau Liviu Dragnea o să vedem și corupție și sărăcie. Prin urmare, mesajul nostru este limpede, îl susținem pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru”, a mai spus Nicușor Dan în cadrul dezbaterii cu Dacian Cioloș.

Related posts