Cine se leaga de profesorul de urologie Ioan Coman ? Liviu Alexa, cu insolvente de vorbesti singur !

Tatal meu a fost vindecat de cancer de echipa Coman – Militaru. Nu am scris asta pana acum, deoarece am crezut ca in cazul unor medici de exceptie, normalitatea presei isi spune cuvantul.

A vorbi despre excelenta si vindecare in contextul zilei Sf. Ioan Botezatorul, , inseamna a avea o perceptie actuala asupra complexitatii actului medical , dar si al reverberatilor ce le incumba in planul subtil. Cred ca daca as putea oferi premii, 365 de zile ale anului ar fi prea putine. Daca evenimentul s-a referit prin nominalizare la cativa  dintre medicii de elita, pot spune ca subsemnatul traieste si datorita unora dintre acestia.

Cuvintele de multumire adresate palesc in fata actului medical dedicat dincolo parca de capacitatile umane existente. Medici nenominalizati si nominalizati aici fac posibila aparitia acestui articol.

Voi avea, la randul meu, cateva nominalizari, ale unor oameni de exceptie, care au facut si fac medicina intr-o tara in care actul medical reprezinta mai putin varful tehnologic, cat mai ales excelenta si calitatea profesiunii de credinta.

Voi incepe cu  dr. Nicolae Miu( pediatrie),  dr.Radu Capalneanu(director Institul Inimii), dr. Andrei Achimas Cadariu(interne-cardio-informatica medicala),  dr. Calin Vlad ( interne-cardio), dr. Pop Teofil (O.R.L), dr. Silviu Albu(O.R.L), dr. Val Munteanu(chirurgie) , dr. Marius Motocu( R.I.P.) dr. Nae Andronescu(R.I.P), dr Atilla Szeplaky(ortopedie), conf. dr. Balea(diabetologie), dr. Mihai Casu(director Polaris – psihiatrie), dr. Horia Coman( psihiatrie),dr. Constantinescu (ecografie), dr. Lebovici sr. si jr., (RMN),  dr. Gelu Osian (chirurgie), dr. Cristian Nedelcut (interne-reumatologie), dr. Corina Itu(boli infectioase), dr. Cristian Jianu(boli infectioase), dr. Claudia Butanu(medicina de familie ), dr. Madalina Indrie (nutritie-diabet), dr. Claudia Militaru (oncologie) si cred ca as putea continua cateva ore din memorie doar.

Articolul publicat de Liviu Alexa vis-a-vis de profesorul Ioan Coman, denota infantilism si superficialitate. Poate si debutul unei patologii asemanatoare ca intensitate celei  bleuleriene, dupa caracterizarea unor specialisti, in care ziaristul manifesta un polimorfism cu valori abrupte ale timiei, totul plecand de la imaginea  de jurnalist  justitiar. 

https://www.ziardecluj.ro/ioan-coman-este-geamanul-medical-al-lui-mihai-lucan-face-acelasi-trafic-de-pacienti-de-la-clujana-la-clinica-sa-privata-scotand-mai-multe-milioane-ca-cifra-de-afaceri-ca-lucan-dar-pe-coman-il-deosebeste-ceva-profiturile-s-mici-si-duhnesc-evaziune

Iata ce spune Alexandra Trombitas de la Cotidianul Transilvan despre marele nosstru ziarist contemporan, Liviu Alexa :

Bineînţeles, îndemnul “Cine e fără de păcat să ridice primul piatra şi să arunce!” nu se aplică la presă, dar, dacă e să îl cităm pe  Alin Tişe, blogger-ul patron deontolog, deţine doar un blog care se ocupă de şantaj.

Revenind la rahat şi Albă ca Zăpada, a fost o dată ca niciodată o firmă numită Imagistica, care se ocupa de imagine şi îl avea ca asociat şi administrator pe blogger-patron-deontolog-candidat-Prist Liviu Alexa. Dar în greaua economie de piaţă, Imagistica intră în insolvenţă în noiembrie 2012, ţurţure de datorii, iar apoi în faliment şi dizolvare.

Până aici nimic spectaculos. Numai că, cu doar câteva luni înainte de insolvenţă, marea Imagistica îşi schimbă numele în obscura PLASTICONS CONINSTANT. De la suava fabrică de imagine ajungem la…anonimul pseudoproducător de plasticuri, cu acelaşi sediu şi acelaşi acţionariat. Ce sens oare să schimbi numele unei firme cunoscute în Cluj cu doar câteva luni înainte de a te arunca în insolvenţă?! Să fie oare vorba de puzderia de datorii către terţi precum

– DGFP Cluj

– ITM Cluj

– Municipiul Cluj Napoca

– Unicredit Tiriac Bank

– Electrica Furnizare

– Siel Invest

– Cesiro SRL

– Romdevon leasing

– Compania de Apă Someş

Datorii ce însumează aproximativ două milioane de euro (5.809.765,95 lei şi 721.186,93 euro). Adică firma lui Liviu Alexa nu îşi plătea apa, curentul, dările către stat şi leasingul de pe maşini, ca să nu mai spunem de creanţele la bancă sau la o parte din partenerii de afaceri!

Şi că tot vorbim de insolvenţe şi datorii nu putem să nu remarcăm că avem o reţetă binecunoscută. Aplicată cu succes de arestatul Ioan Bene, idolul lui Liviu Alexa, cel care nu ezita să îl numească super om de afaceri şi să prezinte fiecare ispravă a celui despre care procurorii DNA afirmă că dădea şpagă cu nemiluita, că lucra fără autorizaţie de construire, că falsifica licitaţii şi că făcuse din Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj moşia sa proprie pe care nu intră nici Dumenzeu fără voia sa! Poate i-a fost model. Cert este faptul că Ioan Bene, prin firmele sale, a lăsat în urma sa tot o puzderie de datorii şi sute de bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Mai mult, în cazul Construdava, arestatul Ioan Bene a pregătit un tun de zile mari cu doar o zi înainte de intrarea în insolvenţă: Construdava a înregistrat 8 bilete la ordin neonorate, din care 7 cu motive majore, suma totală refuzată fiind de 894.480 lei, cu o zi înainte de insolvenţă. Adică nu şi-a mai plătit partenerii de afaceri la care era datori, şi apoi a intrat în insolvenţă, ţepuindu-i cu bună ştiinţă.

Dincolo de acestea, administratorul special al metamorfozatei Imagistica, devenită Plasticons a şi intrat în sfera penalului, refuzând să predea actele contabile către lichidatorul juridic. În Dosarul 1435/1285/2012 se specifică “De asemenea i s-a mai adus la cunostinta administratorului special faptul ca acesta a fost notificat in nenumarate rinduri referitor la obligatia pe care acesta o avea de a preda actele debitoarei Plasticons Coninstant S.R.L astfel cum sunt ele prevazute de art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 dupa cum urmeaza :
– la data de 13.12.2012, notificare sub nr 759/13.12.2012 exepediata prin prin posta
– la data de 28.03.2013 adresa nr 358/28.03.2013 prin posta si email .
– la data de 12.04.2013 adresa nr. 412/11.04.2013 prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu.
– la data de 22.05.2013 adresa nr. 524/22.05.2013 prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu .
– la data de 24.09.2013 adresa nr. 882/24.09.2013, prin intermediul executorului judecatoresc Campian Mihai Radu .
Prin adresa mai sus mentionata, d-nul ALEXA LIVIU DORU ALIN este somat ca in termen de 3 zile de la primirea notificarii sa predea lichidatorului judiciar toate actele- inclusiv documentele Primare intocmite in numele debitoarei in perioda ( 2009 -2012 ) – prevazute de art. 28 alin. 1 din Legea nr. 85/2006…..”

Or, Potrivit art. 147 din Legea nr. 85/2006, (care a fost modificată în 2014) constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă refuzul debitorului persoana fizică sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoană juridică, de a pune la dispoziţie judecătorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, în condiţiile prevăzute la art. 35 (în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, potrivit prevederilor art. 33 alin. 4 sau 6, debitorul este obligat să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 28 alin. 1), documentele şi informaţiile prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. a) – f) sau împiedicarea acestora, cu rea-credinţă, de a întocmi documentaţia respectivă.

Până la urmă nu fă nici măcar ce zice Alexa, ce să mai spunem de ce face Alexa. Întrucât insolvenţa în cauză mai ascunde şi alte dureri. Dureri mari şi de asemenea penale, către stat, către amărâtul buget de stat mai precis.