CIADO ii genereaza panica si insomnii lui Victor Ponta

Pai de grija CIADO, normal. Si din cauza lui Lazar Gigel, care a dat cu o prezenta de ceasornic, un sondaj perfect legat de rezultatul alegerilor. De altfel, Vocea Valcii, in remember arata cum a fost in 3 noiembrie.

Fecioara Victor Ponta nu uita si nu iarta. De aceea vrea CIADO in strada. Redam atmosfera care il va enerva si astazi pe premier, din 3 noiembrie :

Sondajul a fost realizat in perioada 25 septembriE – 2 octombrie şi a abordat posibilitatea confruntarii in turul 2 al alegerilor prezidentiale, a candidatilor Alaintei PSD + UNPR+ PC si ACL, susţine stiripesurse.ro.

CIADO Romania (Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului) a facut in ultimii 4 ani, diferite sondaje de opinie publica, atat pe teme politice cat si sociale. Precizia acestor sondaje s-a dovedit a fi de peste 95 %. Studiul sociologic a fost facut in cele 6 regiuni ale Romaniei. Sondajul s-a realizat prin sucursalele CIADO, la care au participat 1500 subiecti, cu varste cuprinse intre 22 – 65 ani.

Dacă în turul doi, la alegerile prezidentiale, s-ar confrunta Victor Ponta si Klaus Iohannis pe cine ati vota?

Banat, reprezinta 7% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel ;

Victor Ponta- 39 %, Klaus Iohannis 61 %.

Bucuresti, reprezinta 10% din electorat, ce exprimna intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 41 %, Klaus Iohannis 59 %.

Transilvania, reprezinta 25% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 34 %, Klaus Iohannis 66 %.

Moldova, reprezinta 20% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 57 %, Klaus Iohannis 43 %.

Muntenia+Oltenia, reprezinta 33% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 58 %, Klaus Iohannis 42 %.

Dobrogea, reprezinta 5% din electorat, ce exprima intentia de vot astfel:

Victor Ponta- 60 %, Klaus Iohannis 40 %.

Concluzii studiu:

Procentele pe care fiecare candidat, le-ar castiga din partea electoratului din Romania, nu garanteaza si castigarea alegerilor. Coordonata ce va influenta major, alegerea Presedintelui Romaniei, va fi Diaspora .

Daca luam in calcul numarul-record de romani din strainatate (147.754) ce s-au prezentat la vot in anul 2009, si faptul ca peste 78 % din voturi ,au mers spre candidatul dreptei,, putem aprecia ca ACL ar castiga alegerile. Conteaza daca romanii din Diaspora, au votat in anul 2009 ,candidatul dreptei ca nume sau conceptul de dreapta .

Alta coordonata esentiala este electoratul din Republica Moldova . In anul 2009 , erau estimati 100.000 de electori cu cetatenie romana. Se apreciaza ca pana in 2014 , s-au acordat inca 250.000 de cetatenii . La alegerile din 2009 peste 94 % au votat cu candidatul dreptei ( 14.000), iar in 2012 la alegerile europarlamentare USL, a obtinut doar 4,7 % . In economia voturilor conteaza spre cine vor merge voturile din Moldova si cati se vor prezenta la vot, dintre cei 350.000 de cetateni cu drept de vot, pentru alegerile prezidentiale din Romania?

Oare Victor este panicat de un viitor sondaj, in care nu ar lua 10 % ? Sau, mai rau, ar putea fi acuzat ca a distrus PSD ?

Nu stiu, sunt problemele premierului…