Ce spune presa despre Daniel Ghita, investigatie media in curs

Pai e o intreaga controversa cu acest domn, implicat in lumea medicinei alternative, dar care se declara pe reteaua LinkedIn, un adevarat expert in business, cu 17 ani vechime in domenii diverse. Incercam, ajutati ce e drept, sa facem lumina. Si de amatorismul unor publicatii clujene, in stransa legatura cu evenimentele din lumea medicala. Problema e ca informatiile sunt de mai multe feluri, iar la Vocea Clujului, ne documentam si apoi incepem sa scriem.

Mai mulți pensionari arădeni au primit invitația de a participa la o conferinţă de informare pe teme de sănătate și li s-a promis şi că va fi rost și de ceva investigaţii gratuite. Cum sărmanii pensionari, de care statul „are mare grijă” să le asigure o pensie la nivelul subzistenței, bani care le pot asigura cu greu doza de medicamente pentru bolile acumulate de-a lungul timpului, se agață de orice poveste care le-ar ușura această cheltuială.

De aceea se găsesc firme, cum ar fi Impulser Group International SRL care să-i amăgească pe acești sărmani, să-I păcălească că le va face niște analize gratuite…bla, bla, bla. Nimănui nu i s-a spus că participă, de fapt, la un eveniment de vânzare. Toţi vârstnicii prezenţi au venit, în ciuda caniculei (35 de gradeC) curioşi şi bucuroşi să iasă din casă. Printre ei se află şi un bunic de 80 de ani care împreună cu nepoata lui ne-a contactat la redacție să ne povestească prin ce a trecut și să tragă un semnal de alarmă ca nimeni să nu pățească ce a pățit el, pentru viata-medicala.ro.(in articolul de maine pe Vocea Clujului)

SnapCrab_NoName_2016-6-18_2-38-7_No-00SnapCrab_NoName_2016-6-18_2-38-26_No-00

Daniel Ghiţă, directorul general al companiei Impulser Group International SRL, ziua de naștere 9 mai, m-a întâmpinat cu un zâmbet foarte larg şi cu atitudinea celui care vrea să demonstreze că nu are nimic de ascuns. Mi-a povestit filosofia lui şi a companiei: consumul de medicamente este exagerat, serviciile medicale oferite sunt de o slabă calitate, iar malpraxisul se întâlneşte la tot pasul. În acest context, Impulser îşi propune să le aducă oamenilor o alternativă, o tehnologie care ar fi fost creată de Oxford şi NASA: „Firma-mamă din Elveţia are nişte agreement-uri confidenţiale cu Oxford Medical şi cu divizia NASA de cercetare. Ne dau şi nouă prin intermediul Elveţiei tehnologii care pentru România par a fi noi, dar în realitate sunt chiar vechi de mai mulţi anişori. Ei au în sertar multe lucruri smart şi ne dau şi nouă ce vor ei“, pentru numarul 39 din Viata Medicala.
NASA ar fi descoperit această tehnică, după cum îmi explică Ghiţă, „acum 20 de ani, când îi trimiteau pe băieţii ăştia prin spaţiu şi veneau cu tot felul de probleme de circulaţie. Şi au descoperit că în navele spaţiale le asigurau tot macromediul şi micromediul, dar iete că au uitat de câmpul magnetic. De care – vrem, nu vrem – avem nevoie.“ L-am rugat pe interlocutor să îmi indice un document care să ateste relaţia cu NASA, dar mi-a spus că „acordurile sunt confidenţiale“.
Cât despre Oxford, un dispozitiv identic cu salteaua Impulser este cel produs de Oxford Medical Instruments, companie înregistrată în Marea Britanie, cu sediul în Banbury, un orăşel aflat la 34 de kilometri de Oxford. Fără nicio legătură cu faimoasa universitate. Am încercat să luăm legătura prin email şi telefon cu respectiva companie, pentru a afla mai multe despre relaţia cu Impulser, dar nu au răspuns solicitărilor.
Firma IMPULSER INTERNATIONAL AG, persoana juridica straina, cu sediul social in Elvetia, 8832 Wollerau, str. Sihlegg nr. 23, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului din cantonul Schwyz sub nr. CH 130.3.017.245-4, prin reprezentant legal Kocsis David, in calitate de asociat unic al IMPULSER GROUP INTERNATIONAL – S.R.L., cu sediul in Arad, str. Adam M. Guttenbrunn nr. 90, jud. Arad, inmatriculat la O.R.C. Arad sub nr. J02/938/2012, C.U.I. 30587188.
GHITA DANIEL, cetatean roman, domiciliat in mun. Bucuresti, str. Paduretu nr. 9A, sectorul 6.
Cine reglementează activitatea distribuitorilor de dispozitive medicale pentru terapie alternativă? Dr. Marius Savu, preşedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, menţionează că avizarea dispozitivelor medicale a rămas la un departament din cadrul Ministerului Sănătăţii: „Noi momentan nu avizăm şi nici nu avem dreptul să controlăm dispozitivele medicale, dar legea este în curs de schimbare“.
Nici ministerul nu avizează dispozitivul, ci distribuitorul. Dispozitivele medicale circulă liber pe piaţă, dacă poartă marcajul CE aplicat de producător, ca urmare a procedurii de evaluare a conformităţii, conform HG nr. 54/2009 privind condiţiile introducerii pe piaţă a dispozitivelor medicale, hotărâre e guvern care transpune directiva 93/42/EEC privind dispozitivele medicale. După ce primeşte avizul de funcţionare, distribuitorul este obligat să notifice ministerului punerea în funcţiune a dispozitivelor medicale, imediat după prima vânzare încheiată.

LOGOURILE UNOR INSTITUŢII EUROPENE AFIŞATE FĂRĂ ŞTIINŢA ACESTORA (din materialul publicat în revista Viața Medicală)

Pe pagina principală a site-ului impulser.ro tronează logourile a cinci instituţii enumerate ca parteneri de cercetare ai companiei: Asociaţia europeană de bioelectromagnetism (EBEA), Societatea de bioelectromagnetism (BEMS), Societatea europeană de ateroscleroză (EAS), Asociaţia europeană de sănătate publică (EUPHA) şi Northern Iowa University.

Eric van Rongen, preşedintele EBEA şi membru al comitetului ştiinţific al Consiliului sănătăţii din Olanda, s-a arătat foarte surprins de faptul că Impulser foloseşte numele şi logoul EBEA: „se creează impresia greşită că EBEA ar fi în vreun fel conectată cu această companie şi nu este cazul. Le-am cerut să corecteze acest aspect“, mi-a scris van Rongen.

Dr. Phil Chadwick, preşedintele BEMS spune că societatea nu ştia că sigla îi era folosită de compania Impulser, că nu îi oferise susţinerea şi că le va cere îndată celor de la Impulser să elimine logoul din materialele de comunicare, precum şi orice sugestie a vreunei asocieri cu BEMS.

Am primit acelaşi răspuns din partea Societatii Europene de Ateroscleroza. Profesorul Olov Wiklund, preşedintele Congresului EAS, mi-a spus că, din cunoştinţele sale, nu există dovezi medicale că dispozitivele PEMF ar ajuta în ateroscleroză. Nici EUPHA nu era la curent cu faptul că numele şi sigla îi erau folosite de Impulser în promovare. „Nu avem niciun parteneriat, vom lua măsurile necesare pentru ca logoul să fie eliminat“, mi-a scris Dineke Zeegers Paget, director executiv EUPHA.

Revenim cu amanunte incendiare !

Surse : Persoane din lumea medicala, viata-medicala.ro., Hotnews.ro, aradreporter.ro

Related posts