Ce este si cum se face un SIGILIU ?

THEODOR AVRAM

11 februarie 2017

Un sigiliu este reprezentarea simbolica a declaratiei intentiei magice, sub forma grafica, apoi sigiliul este incarcat, mai specific, activat, ca sa-si poata dezvalui puterea.

Sunt mai multe metode de a face sigilii.In urmatoarele pagini as vrea sa ma focusez pe metoda lui Spare de cuvinte. Cu aceasta metoda crearea unui sigiliu incepe intotdeauna prin formularea magica a intentiei. Insusi Spare ne da scurte instructiuni . Prin faptul ca, cunoastem mediul timpului sau care a fost influentat in mod predominant de Coeism ( predecesorul gandirii pozitive), putem trage niste concluzii. In practica, aceste presupuneri s-au demonstrat a fi corecte.

Prin urmare , declaratia ta de intentie trebuie sa fie intotdeauna pozitiva, altfel  risti sa pui la incercare subconstientul tau, incarcandu-l cu formulari negative, care pot duce la neintelegeri, care la randul lor pot duce la opusul a ceea ce a fost intentionat. Asa ca atunci cand scrii declaratia de intentie, evita sa folosesti cuvinte ca Nu, Niciodata sau cuvinte negative.In cazul in care nu se doreste ceva specific, ci mai degraba sa previna ceva indezirabil, tot pozitiv ar trebui enuntata intentia.

Desi subconstientul este sursa puterii magice, din punctul de vedere a lui Spare, asta nu inseamna ca mintea poate fi considerata omnipotenta.Aici se afla unul dintre pericolele ascunse ale oricarei activitati magice: este de la sine inteles ca magicianul refuza toate conceptele neputintei , altfel el nu ar putea urma calea magiei. Dar desi acest refuz al neputintei  este o premiza vitala pentru a urma calea magiei, aceasta, singura, nu anuleaza limitarile razei magice de actiune! Cu alte cuvinte, nu exagera! Daca faci si activezi un sigiliu pentru pace in lume, sau daca speri sa previi schimbarile climatice cu o operatiune a unui sigiliu magic, sa nu fii surprins daca nu-ti iese.

Bineinteles, oamenii pot deseori sa indeplineasca mai multe decat cred.Dar si asa, asta nu inseamna ca o persoana este onmipotenta automat.Asadar, cand delimitam raza magica de actiune a unei persoane, acest lucru adesea implica un echilibru si un simt solid unde se termina raza de actiune si unde incepe aroganta excesiva.Ar fi ceva gresit sa incerci sa specifici asemenea limite pentru individ, iar magia lui Austin Osman Spare evita sa faca asta; defapt, pentru sigiliul magic, nu se asteapta ca practicantul sa urmeze niciun fel de scrupule morale, etici , sau norme religioase in practicarea lui. Spare insusi se pare ca a fost complet amoral in actiunile lui, ceea ce explica de ce Aleister Crowley nu l-a mai placut mai tarziu.Dupa toate astea, desi Crowley s-a desfatat in bucurie cand tabloidele britanice l-au numit “cel mai imoral om in viata” , magia lui a fost neinteresanta in realizarile practice ale scopurilor.Mai mult, era inradacinata adanc in religie si misticism si sustinea un set de standarde morale care erau chiar rigide, in ciuda faptului ca erau neconventionale si libertine.

In acelasi fel prin care doar experienta poate sa-ti arate ce poti defapt sa obtii prin folosirea sigiliului magic, experienta este singurul profesor care poate sa-ti dea un sfat cu privire la limitele morale si etice ale actiunilor tale. Asa ca hai sa tratam sigiliul magic aici ca pe o simpla tehnica si sa lasam lumea sa-l foloseasca cum doreste.

Scrie intentia ta pe o bucata de hartie cu majuscule de tipar. Dupa aceea taie literele care se dubleaza, asa incat fiecare litera sa ramana doar o singura data in sirul de caractere format. Acum ti-au ramas doar o gramada de litere, care privite doar ele nu mai au inteles.Defapt e important ca acestea sa nu se mai inteleaga, dupa cum vom vedea mai tarziu.

Literele ramase formeaza blocul de constructie pentru sigiliul grafic.Sigiliul poate fi usor creat prin combinatia diferitelor litere intre ele.Desi, va recomand sa simplificati rezultatul final pentru a fi cat mai abstract.Pana la urma scopul este sa “indesam”in subconstient  personificarea grafica a declaratiei tale de intentie mai departe de cenzorul psihologic pana in subconstient, de aceea ar trebui sa fie cat mai abstract.

Asta ar putea fi comparata exact cu functia cenzorului politic in dictatura.Cum a spus odata Karl Kraus, “ Satirele pe care auditoriul le poate intelege sunt pe buna dreptate  interzise.” In acelasi fel , nimic din sigiliul terminat nu ar trebui sa-i aminteasca magicianului de declaratia de intentie originala, pe care a fost bazat.Astfel, procedura hermetica e preocupata sa-si ia toate masurile de precautie sa evite orice asemanare , asociere simbolica , sau orice interpretare constienta  si inteleapta.

Haideti sa vedem cum functioneaza, printr-un exemplu. Declaratia noastra de intentie este:

VREAU SA FAC MULTI BANI ANUL ACESTA

Acum trebuie sa taiem literele care se repeta, dupa cum v-am descris mai sus. Literele care raman sunt:  VREAUSFCMLTIBN

Suprapunem literele intre ele, pentru a forma un sigiliu de baza, rezultand o forma grafica abstractizata. A se nota ca nu exista o forma corecta sau incorecta a sigiliului terminat. Forma e lasata in intregime dupa gustul personal  al fiecaruia.Inca odata, experienta este cel mai bun profesor .Fiecare sigiliu pe care il vei crea in timp, va fi unic.

Deseneaza sigiliul terminat separat pe o bucata de hartie. Ar trebui sa fie destul de mare sa-l poti  vedea cu usurinta  cand e tinut la distanta unei lungimi de mana.

Acum e timpul sa incarci sigiliul.