Ce ar fi daca, Floresti…

crucea

E ziua Crucii. Ma intreb ce ar fi daca :

1.Intre  Floresti si  Cluj-Napoca , pe DN1, s-ar circula normal, iar C.N.A.D.N.R, ar intelege ca vorbim de interes public, nu privat. Si ar aviza un sens giratoriu in fata la BMW.

2.Daca ar exista pe langa semaforizarea inteligenta, bretele de legatura intre E60 si centurile de nord si sud intre Floresti si Cluj-Napoca.

3. Daca florestenii ar impaturi pampersii folositi si nu i-ar arunca in canalizare.

4. Daca ferma de pui nu ar mirosi ca o hazna chinezeasca dupa un dezmat cu „orez si carnuri de sorginte necunoscuta”, dupa spusele unui neamt trait jumatate de viata in Asia, care a vizitat in perioada de maturitate a puilor firmei Bravinvest, Florestiul.

5. Mostenitorii lui Mikes care au incercat prin fals sa obtina avantaje pecuniare sa ajunga in fata instantelor de judecata, si sa raspunda, dupa caz, penal sau civil.

6. Toti florestenii sa ajunga sa isi dobandeasca proprietatile, indiferent de forma lor juridica, ca vorbim de terenuri pana la cel mai neinsemnat drept. Inclusiv acela de netulburare de posesie a bunului dobandit prin buna-credinta.

7.Composesoratul sa primeasca strict ceea ce este legal, iar legitimarea procesual activa, sa fie facuta pe baza de extras de carte funciara. Nu altfel. Iar justitia sa isi faca treaba cum o face deseori deja.

8. Sa avem o statie SMURD adevarata, asa cum se cuvine unui cetatean roman.

9. Compania de Transport Public sa asigure, in timp, dorintele oamenilor, asa cum o face din momentul in care am scapat de Fany.

10. Daca s-ar construi scoli si gradinite, ca din ele nu ies bani ci oameni cu pregatire.

11.Daca parcurile de joaca nu ar vandalizate, daca semnele de circulatie nu ar fi rupte, daca gunoiul ar fi sortat ca in Germania, iar in jurul bancilor nu ar fi plin de coji de seminte.

12. Daca respectul de sine, demnitatea, ar face ca fiecare cetatean sa inteleaga, ca are drepturi pe care atitudinea civica il obliga sa le exercite.

 

Astea se intampla in filmele americane sau in povestile nemuritoare romanesti. O asociere inedita, care ar putea face din Floresti un oras de multe stele.

Da, Horia Sulea face diferenta. A facut in 3 ani mai mult decat predecesorii sai in 23 de ani. Un primar pe care si l-ar dori clujenii. Dar pe care nu il dam. Eventual in interes national, ca prim ministru.

Rugaciunea Sfintei Cruci este extrem de putenica :

„Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.”