Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa

horia sulea 15

Horia Sulea a plecat in concediu. Pe retelele de socializare si pe anumite publicatii online, atacurile la adresa actualulului si poate viitorului primar al Florestiului, imbraca o forma de multe ori hilara.

D-na Mia Aghiresan, care are printre prietenii de pe facebook, oameni de inalta tinuta etica si profesionala, ca Anca Dinu, Aurelia Cristea, Alina Cora Kallos, Alexandru Cordos ca sa luam doar pe cei cu litera A, a crezut de cuvinta sa puna la punct pe o angajata a firmei de salubritate Quatro Eco Salub, aflata in exercitiul functiunii. Iata ce afirma doamna Aghiresan in spatiul public al facebook :

„Haideti sa va spun ce mi s-a intamplat azi. Am intrat intr-un magazin de legume-fructe din zona mea si la cateva minute si-a facut aparitia o „doamna” (!?1) de la salubritate. Cu un ton incitant, voce de lelita (cu scuzele de rigoare si veti vedea in continuare de ce spun asta), repezita si grabita, a anuntat ca a venit sa incaseze taxa de salubritate. 25 Ron/luna, pt. ca vorbim de persoana juridica. Am indraznit sa o intreb cine este responsabil de activitatea celor care ridica gunoiul, iar „doamna”, foarte iritata si cu un ton ironic (pot sa probez acest fapt cu martori) mi-a spus, raspicat, sa ma duc sa o caut in Gilau. Am incercat sa-mi pastrez cumpatul, dar nu prea am reusit. Recunosc, la fel de ironic i-am spus ca ma bucur ca nu ma trimite la Turda. Am incercat sa-i spun ce ma doare, dar vorbeam la urechi surde (sa ma exprim elegant). Mi-a spus ca pe ea nu o intereseaza nimic, ca e – FITI ATENTI – firma Primariei si sa ma duc sa vorbesc cu primarul. La fel cum am spus si aseara, am reiterat ideea ca dl. primar ne va cauta anul viitor, la alegeri. Si acum vine cireasa de pe tort. D-le Primar, poate veti dori sa stati de vorba cu angajata, sa vedeti ce poate scoate pe gura. Stiti care a fost raspunsul? Radea si zicea: dl. primar de aia nu mai poate, oricum candideaza, este singurul candidat, deci tot el va fi ales. Repet: d-le primar, aveti macar idee cam ce fel de oameni aveti langa domnia voastra? Chiar poate un om care lucreaza intr-o institutie publica sa faca asemenea informatii? Sunteti singurul candidat? Inca nu suntem in perioada alegerilor. Nu vindeti piele ursului din padure! Poate ar fi mai bine sa reflectati asupra a doua idei principale din toata aceasta poveste, care pare banala (pt. d-voastra, nu si pt.noi): 1. daca e firma Primariei inseamna ca majorarea de tarif este facuta DUPA BUNUL D-VOASTRA PLAC, fara sa tineti cont de miile de oameni care SUNR OBLIGATI sa accepte aceasta situatie; 2. incercati sa va verificati personanul din subordine, ar trebui sa fie oameni care sa stie sa vorbeasca cu un client, sa respecte statutul de functionar public (chiar daca-mi veti spune ca este angajata firmei de salubritate, prin asociere, angajatii sunt obligati sa respecte cadrul legal al partenerului cu care a intrat in asociere. Si pt ca ma simt lezata in primul rand ca om, si in al doilea rand ca si cetatean al Florestiului si acestei tari, am sa ma adresez protectiei consumatorului, consiliului concurentei si alte foruri legale, pt a vedea de fapt ce sta in umbra acestei povesti.

O scrisoare catre primarul care nu ii poate raspunde fiindca pur si simplu e in concediu, nu a intarziat sa apara :

Stimate D-le primar,

Va scrie o umila locuitoare a comunei Floresti, rugandu-va respectuos sa ne informati si pe noi, muritorii de rand, de ce nu suntem intrebati cand se iau hotarari care privesc si buzunarul nostru. Ca ne cam doare sa tot acceptam si sa platim pt niste servicii execrabile, cu tarif impus (sau negociat, oare de cine, pe banii cui si cu ce miza, sau sa zic oare miTa?). Astazi ne ignorati, anul viitor, la alegeri nu veti stio cum sa va inchinati in fata noastra. Cu scuzele de rigoare pt tonul caustic, va rog sa meditati macar la cele de mai sus. Am sa public scrisoarea aceasta si pe facebook, asteptand comentariile. Poate veti dori sa le cititi si domnia voastra. Si sa ne amintim ce raspuns a primit Lapusneanu cand a indsemnat boierii sa calce in picioare taranii: „Prosti, da’ multi, Maria Ta!” Este doar un prim pas pe care noi, florestenii il facem. Incercati sa fiti alaturi de noi si vom si noi alaturi de domnia voastra, oricand si oricum.

Ca jurnalist, am facut sapaturi. Am cautat-o pe d-na Livia Baica, director general al Quatro Eco Salub :

”  Incercam sa tinem situatia sub control, nu am vreme de petarde electorale. Sunt interesata strict de administrarea unei societati ce are in asociere  nu mai putin de 4 primarii. Situatia e dificila, mai bine intrebati-ma cum fac fata. Datele societatii sunt :

S.C. QUATRO ECO SALUB S.R.L.

Date contact:

  • Sediu Social: str. Principală, nr. 723, Gilău, judeţ Cluj
  • Telefon: 0264-372-334
  • Fax: 0264-372334

Licenţă A.N.R.S.C. pentru activitatea de precolectare, colectare şi transport deşeuri menajere, inclusiv deşeurile periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special nr. 851/11.02.2010, clasa 2 – valabilă până la data de 1.02.2015

Servicii furnizate, localitățile în care prestează și punctele de lucru: Salubrizare

Floreşti, județ Cluj,Gilău, judeţ ClujCăpuşu Mare, judeţ ClujMăguri Răcătău, judeţ Cluj

De asemenea, trebuie amintit că societatea , alături de creşterea costurilor, care sunt suportate de la bugetele locale, întâmpin dificultăţi şi în încasarea restanţelor de la Asociaţiile de Proprietari, existând multe cazuri în care deşi proprietarii îşi plătesc taxele la zi, administratorii preferă plata prioritară a altor servicii.”

Discutand cu angajata Quatro Eco Salub, aceasta a precizat urmatoarele :

” Nici nu am apucat sa vorbesc, doamna cu par rosu vorbea fara oprire. Avea un fix cu Primaria Floresti si cu Horia Sulea, despre care spunea ca are zilele numarate pana la alegeri. I-am spus  sa mearga la conducerea societatii, la d-na Baica la sediu, la Gilau, daca are nemultumiri. Ea o tinea una si buna cu Primaria Floresti. I-am spus ca e posibil ca Sulea sa iasa primar si la urmatoarele alegeri, il iubeste toata comuna. Doamna se enerveaza degeaba, Primaria Floresti e unul din cei 4 asociati Quatro Eco Salub”

N.r. Primarul de la Gilau e Dumitru Sfarlea si provine din PSD. Iancu Gheorghe (PDL) la Capusu Mare, Prigoana Petru (PDL) la Maguri-Racatau, Horia Petru Sulea

  1.  D-na de la Quatro Eco Salub cu care s-a certat d-na Aghiresan nu lucreaza pentru Sulea, ci pentru o societate cu raspundere limitata, neavand statut de functionar public. Are dreptul la opinie, ca si doamna Mia Aghiresan.
  2. Quatro Eco Salub nu e firma lui Sulea, nici a primariei Floresti.
  3. Nu a inceput campania electorala odata cu plecarea in concediu a primarului Sulea.
  4. Horia Sulea daca va candida cred ca o va face din partea PNL si nu a PSD.
  5. Nu inteleg de ce v-ar cauta pe dumneavoastra sau pe altcineva, d-na Mia Aghiresan, din doua motive : are o sotie mult mai frumoasa ca dumneavoastra pe care o iubeste mult, iar familia e pentru el mai importanta decat orice altceva.