Breaking News : Smurdul a intervenit salutar in cazul unui florestean

Incep sa nu mai inteleg nimic din tara mea. Doi politisti de la Sectia 6 Floresti filmau un tip cu telefonul mobil, mergand in sus si apoi in jos cu el pe Florilor. Acestia mi-au spus ca individul care mi-ar fi vecin de bloc,  incerca usile diverselor blocuri. Am inteles ca l-ar chema Robert.

Ora 1 noaptea, pe Florilor, Floresti. O masina pornita, un Golf IV bleumarin. Robert,in masina, nu reactioneaza la nici un stimul. Se afla cred in masina lui, in parcare, cu motorul pornit. Nu raspunde la stimuli auditivi sau vizuali, are doar o miscare spasmodica a picioarelor.

Chem SMURD-ul, sa le ajute Dumnezeu, care vin in mai putin de 10 minute. Mi se transmite de la Salvare sa am grija, daca Robert are capul cazut in fata, sa-i intind scaunul. Ma execut urgent. Este urcat in Smurd, care a plecat.

Am grija inainte sa opresc motorul masinii, sa o asigur si sa pun cheile in buzunarul omului. Se simtea miros de alcool clar, dar era evident ca omul urcase in masina probabil sa isi caute buletinul sa-l prezinte Politiei. Nu era capabil nici sa bage in viteza, probabil caldura data pe maxim ii genera o stare generala alterata.

Ca un facut, in timp ce asteptam sa imi duca pe platforma masina, ii citeam telefonic un pamflet cu voce tare unei prietene, in care un personaj injura politia si coruptia din interiorul ei. Si pe fostele cadre de nadejde ale Militiei, care stiau sa omoare in bataie indezirabilii. Sau eventual sa-i infecteze letal intr-una din clinicile patriei. Doar, unii dintre ei, posibil sa faca parte din doctorii lui Gabriel Oprea. Banuiesc ca am fost clar auzit si inteles.

Filiera fostelor cadre de nadejde din Militie se cam duce dracului, parte din afacerile urat mirositoare ale fermelor de pui. Nu scapati asa usor de mine, promit.

Situatia capata un iz de ireal si nebunie, deoarece dupa ce inhaleaza aer curat, Robert coopereaza. Imi spune numele lui. Nu stiu cum se va termina chestia asta.

Dincolo de toate, acest om are drepturi. Toti care au trecut pe langa Golful IV cu motorul pornit, nu au fost interesati daca Robert crapa sau nu. Vecini si altii. Exista probabil si un proces-verbal. Vreau sa stiu ce a comis omul.

Care realitate o alegeti ? Cea in care exista compasiune pentru un semen, sau condamnarea sa pentru ca a baut si probabil nu stia de el ? Daca se intoxica cu monoxid de carbon, in ipoteza ca esapamentul poate nu era perfect, iar capul ii atarna intr-o pozitie nefireasca, si murea, aveam o stire de la ora 17 ?

Asta e presa ? Astia sunt cititori ?

Uecs, mi-e rau efectiv. In ce tara traiesc ?

Oameni dragi, ati uitat sa fiti oameni, iar viata care o traiti aici o meritati cu varf si indesat. Veti ramane niste infumurati insensibili, niste lasi care permiteti ca grupul infractional care a pus mana pe Parlament  si unele structuri ale Statului, sa va siluiasca ultimul dram de libertate : de a va alege soarta, treaz sau beat, in cercul vostru stramt, sau in comunicare permanenta cu Divinitatea.