Breaking News : Medicii in greva !

Nu va jucati cu sanatatea noastra. Suntem in pragul unei explozii sociale.

  • Frecvenţa cazurilor de suicid la tinerii de 15 – 19 ani este cu 50% peste media europeană, iar la adulţi este cu 21% mai mare, informează Mediafax.
  • “În România, frecvenţa cazurilor de suicid la tinerii de 15 – 19 ani este cu circa 50% peste media europeană şi cu 21% mai mare la adulţii români în vârstă de 50 – 54 de ani. Conform Institute for Health Metrics and Evaluation (2013), tulburarea depresivă majoră ocupa locul al doilea (dupa durerile de spate) în privinţa afecţiunilor ce determina disabilitate în România”, arată un comunicat remis, marţi, de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP) şi Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS).
  • În doi ani, numărul consumatorilor de droguri infectaţi cu HIV a crescut de zece ori.

  • Este epidemie de Sida în comunităţile de toxicomani, iar autorităţile nu au, până acum, nicio soluţie.

  • Cine se expune prima oara ? Medicul de familie.
  • Cine nu se expune direct ? Directorii caselor de asigurare care vin in control.
  •  Desi Lazar Gigel presedintele executiv al CIADO Romania, cel mai titrat ONG din Romania , a fost solicitat intr-o importanta institutie europeana , a decis sa continue activitatea in beneficiul romanilor . Primarul Ontanu a dezvoltat cel mai complex program Arta Contra Drog , gestionat de Lazar Gigel lucru ce l-a convins ca Romania poate fi responsabila prin autotiratile sale fata de acest flagel . Vocea Clujului se alatura primarului Niculai Ontanu si apreciaza ca l-a determinat pe Lazar Gigel sa ramana in tara. Cel mai puternic specialist in politicile antidrog este un prieten drag al nostru, oricand binevenit la Cluj-Napoca. Prin sondajele sale de o acuratete fara precedent, CIADO a demostrat in preajma alegerilor prezidentiale ca Vocea Sa este cea a dreptatii, indiferent de consecintele care s-au abatut ulterior asupra lui.
  • Ce face presa cand toate estimarile de acum doi ani, scrisorile deschise despre subfinantarea politicilor antidrog se adeveresc punct cu punct ? Loveste in cel care a spus adevarul. Halal deontologie profesionala.
  • Ce fac organele Statului, cand subfinantand grosolan sistemul de sanatate, ne condamna la boala si ulterior la moarte ?

 

De miercuri, medicii de familie din toata tara sunt rugati sa poarte banderole albastre pe care sa scrie PROTEST si sa fie capabili sa explice, oricui intreaba, presa, colegi, pacienti, care sunt motivele protestului, care sunt cerintele noastre catre decidentii din sanatate si care sa se regaseasca in viitorul contract: sa fim lasati sa ne facem meseria, sa putem avea grija de pacientii nostri, fara piedici informatice, fara sarcini birocratice care ar fi in reponsabilitatea caselor de asigurari si fara restrictii care sa ne deprofesionalizeze sa nu mai avem penalitati inrobitoare, injuste, pentru obligatii care nu ne apartin noua. Sa aiba si CNAS penalitati pentru nerespectarea obligatiilor pe care le are in contractul cu noi! sa avem o finantare corecta, decenta, care sa ne permita sa sustinem un intreg segment al asistentei medicale si care sa nu creeze actualele discriminari intre profesionistii din sanatate. Toata lumea trebuie sa stie ca toate cerintele noastre sunt sustinute si de pacienti si ca dovada stau cele peste 40000 de petitii semnate de acestia. Va reamintim ca inca adunam adeziunile lor semnate si le asteptam la sediul SNMF prin curier pana pe 25 iunie. Rugam pe toti colegii sa fie pro-activi, sa solicite televiziunile, sa dea interviuri…adica nemultumirile MF sa fie unul din subiectele zilnice. E important sa cream o stare de alerta crescanda in media. Bineinteles, sa fie sustinuta de colegi!!! De miercuri, banderola albastra pe brat si trimiteti poze fie aici pe grup, fie pe lista mare, fie pe office@snmf.ro. Vrem sa le facem publice ca sa dam curaj colegilor care se codesc. Acesta este primul pas. Trebuie sa devenim vizibili zilnic, peste tot, si central si oriunde in tara. Daca vine presa la voi, va rog nu refuzati. Argumentati cele trei puncte de mai sus. Suntem siguri ca stiti prea bine toate problemele cu care ne confruntam. Trebuie sa spunem toti acelasi lucru si sa se inteleaga ca nu se mai poate! -a declarat medic primar Claudia Butanu, pentru Vocea Clujului.

 

Related posts