Breaking News : Bozgorii huligani au atacat Ambasada romana de la Budapesta

Bozgorii isi dau din nou in petec

Un nou gest provocator și agresiv la adresa României: în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, extremistii unguri din ,,Mișcarea celor 64 de Comitate” din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc. Nădăjduiesc ca autoritățile României să nu rămână într-o expectativă lașă și să reacționeze cu fermitate, pe cale oficială, solicitându-i premierului Ungariei, Viktor Orban, să ofere cuvenitele reacții și aplicarea sancțiunilor legale. Astfel de acțiuni sunt periculoase și se pot amplifica și radicaliza dacă nu sunt stopate din fașă. Dar poate că există un interes chiar din partea Budapestei în a tensiona artificial relațiile bilaterale cu țara noastră și nu văd, chiar într-o astfel de perspectivă, de ce am sta pasivi, cu capul plecat, în anul Centenarului Marii Uniri.

Ambasada României din Budapesta a fost atacată de mai mulţi unguri extremişti, care fac parte din gruparea „Mişcarea celor 64 de Comitate”, scrie deputatul PMP, Marius Paşcan, pe pagina sa de Facebook.

„Constat fără rezerve, asumând deplina proprietate a cuvintelor scrise sau rostite, că România este condusă azi de niște nebuni, tembeli și voiajori politic, care reacționează imprevizibil, impredictibil și adeseori iresponsabil. A descoperit PSD, după îndelungi „dedulceli”, giugiuleli, conspirații și complicități cu UDMR pe marginea legilor justiției, a bugetului de stat ș.a., că partidele maghiarimii, fără excepție, își asumă programatic obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a Ținutului Secuiesc. Au semnat recent chiar și o rezoluție comună în acest sens: UDMR, PPMT şi PCM.
PSD s-a dezmeticit brusc dintr-o prelungă beție și, încă într-o deplină mahmureală, a aflat că partenerii de beție și alcov i-au înfipt pe la spate „secuiește”, cu nesimțire și ditamai tupeu oficial, „Kurtos Kalacs-ul” autonomist. A „descoperit” și a icnit Brăila și, se pare, chiar Teleormanul, la cruda realitate: că toate demersurile pe care le-au girat conspirativ și legislativ în ultima perioadă, cântându-le în strună politicienilor maghiarimii, privind limba și privilegiile de prin administrație, spitale, înființarea discriminatorie a unităților de învățământ separatiste, cele privind înființarea unui liceu prin lege la Târgu-Mureș, alocările de resurse pentru favorizarea administrațiilor publice conduse de udemeriști, precum și proiectul legislativ de autonomie etnică, înregistrat oficial la Parlament înaintea vacanței parlamentare, ca și multe altele de-a valma cu batjocura consecventă la adresa românilor ardeleni, poartă toate același nume separatist etnic, adică de rupere teritorială din România a așa-zisului „Ținut Secuiesc”.
Brusc, burzuluit din prelunga ațipire pesedistă dar aflat încă într-o oarecare stare de confuzie din ciclul „luați-i de pe mine că-i omor!”, a răcnit „vitejește” ca un apucat de prin Bălțile Brăilei premierul Mihai Tudose: „dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”! Bravo, nea Tudose, halal să-ți fie „curagiul șugubăț”, dar până acum tu și tot pesedeul guvernării tale ce ați păzit, dimpreună cu aliații de la ALDE?! Care de care mai „viteaz”, mai ales atunci când stați ascunși pe după votul partidului lipsiți de conștiință și responsabilitate individuală!
Sunteți tari în „clanță” și de la distanță dar nu am să vă uit cu cât cinism și ipocrizie ați votat împreună cu UDMR, cu nici o lună în urmă, când v-am cerut, v-am implorat chiar de la tribuna Camerei Deputaților, să nu-i umiliți pe târgumureșeni, pe mureșeni, pe românii ardeleni, votând legi discriminatorii etnic, neconstituționale dar promovând, de fapt, privilegii etnice pentru electoratul pe care se bazează udemeriștii și cei cu care acum s-au aliat dându-vă politic flit. Când ați mințit de fapt: atunci prin vot sau acum când vă declarați pompos împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice pe care, de fapt, o consfințiți legislativ consecvent în Parlamentul României, cu fiecare pretenție și revendicare neconstituțională de sorginte udemeristă?!”.