Blestemul gunoaielor la Cluj, voodo, incompetenta, sau traditie ?

Incendiul a fost provocat de o mana criminala. Arde întreaga rampă”, a precizat Mircea Vereș, exclusiv pentru Vocea Clujului.

Reprezentantul ISU, a declarat ca hidrantul se afla intre 1 si 2 km. Probabil nu a stiut, a venit ulterior, ca celalalt hidrant, aflat la 150 m nu functiona.

Clujul are incendii repetate la rampele de gunoi. Daca mai punem la socoteala CMID-ul cu consecintele lui, pare ca Salprest detine o situatie de monopol, in ceea ce priveste gunoaiele. Pe principiul, vrei nu vrei, tot la mine ajungi !

De aici as incepa investigatia, avand in vedere ca exista camere montate pe stalpul de lumina, care pot arata daca s-a pus foc la rampa privata a domnului Veres.

Un batran rautacios din zona, mi-a tras cu ochiul cum ca ar fi traditie de familie incendiile. Nu am priceput nimic, oricum omul era abtiguit nitel. Batranica care il urma, spunea ca astea sunt blestemele tiganilor.

Mai degraba ale celor din Gilau, Maguri-Racatau-Floresti, m-am gandit in sinea mea. Si la cata mafie e in Clujul asta. La Dej situatie de alerta, la Floresti ba. Mizerie politica. Dar acum, daca se pune batista pe tambal, nu va mai fi loc de intors cu presa.

La CMID, s-au dus 18 milioane dracului. Pana cand mai alegem toti incompetentii sa ne conduca ?

Altii, adunati acolo, spuneau ca e mai ieftin sa arzi gunoaiele, cand se umple rampa. Expertii pot analiza toate acestea, nu vrem sa avem mai mult de a face cu interpretari despre gunoaie. Si cat reprezinta 15 %. Daca asta e gradul de ocupare, la suta la suta probabil ca avioanele, daca mai ia foc rampa, vor ateriza greu pe Aeroportul Cluj. Haz de necaz, cert este ca la Cluj, se impune urgent un desant al Corpului de Control am premierului.

Deja, multe sunt pe fata !

 

 

Primaria Cluj  a anuntat ca a atribuit licitatia publica privind concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire din municipiu pentru o perioada de 8 ani. Aceasta a fost organizata pe 2 loturi, care, practic impart municipiul Cluj-Napoca in doua sectoare. Potrivit reprezentantilor primariei,  pentru fiecare sector au fost depuse oferte separate, iar in urma finalizarii de catre comisia de licitatie a procedurii de atribuire au fost desemnati urmatorii castigatori:

Sectorul I, lotul I:

 

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. .

 

Sectorul II, lotul II:

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A.

In urma cu cateva zile, prefectul Vuscan declara la Floresti ca rampa e plina 15 %. Si ca nu se impune declararea starii de alerta. Ma intreb daca si-a inaintat demisia in noaptea asta premierului. Deoarece, pozele cu incendiul spun multe.

IMG_20160828_215939IMG_20160828_223802

IMG_20160828_221235

IMG_20160828_221721IMG_20160828_224321IMG_20160828_230653

P.S. Daca cultura inseamna gunoaie, vom castiga cu siguranta titlul de capitala europeana.

Related posts