„Belsug” in Romania! PSD mareste tot: preturi, taxe, accize, inflatie

Credeati ca PSD a marit pensiile si salariile pentru ca aveau de unde? Ca de obicei, la PSD, marirea salariilor este praf in ochii prostilor. Acum, dupa marirea salariului minim, vine adevaratul val de mariri – de preturi, accize, taxe.

Preturile la electricitate si gaze s-au marit deja. Urmaza accizele la carburanti.

Ministerul Finanţelor a publicat pe site un proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului fiscal. Proiectul prefaţează prima modificare majoră fiscală din acest an.

Accizele vor creşte cu 22% pentru benzină şi cu 14% pentru motorină, potrivit noilor niveluri din proiectul de actul normativ al Guvernului.

„Pentru menținerea prețurilor produselor petroliere competitive în regiune, se propune revenirea, pentru benzină și motorină, la nivelurile accizelor practicate în anul 2016, respectiv:

  • Benzină cu plumb, nivelul accizei se modifică şi va fi de 3.022,43 lei/tonă, respectiv 2.327,27 lei/1.000 de litri.
  • Benzină fără plumb, nivelul accizei se modifică şi va fi de 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/1.000 de litri.
  • Motorină, nivelul accizei prevăzut se modifică şi va fi de 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1.000 de litri.

Practic, accizele la carburanţi vor reveni la nivelul din anul 2016, când conţineau şi supraacciza de 7 eurocenţi pe litru, ba chiar ceva peste. Adica PSD s-a laudat ca elimina supra-acciza pentru ca s-o introduca in acciza. Si daca tot s-au apucat sa mareasca, s-au gandit sa puna si ceva in plus.

Desigur PSD invoca faptul ca România are cel mai mic preț din Uniunea Europeană al benzinei cu taxe. Când vine vorba insa de prețul benzinei fără taxe, România este pe locul 15 în Uniunea Europeană cu un cost al benzinei mult peste țări producătoare de petrol precum Marea Britanie și Olanda, dar și peste țări precum Austria, Polonia, Bulgaria. Situația este similară și în cazul prețului motorinei fără taxe, România se situează pe locul 17 în Uniunea Europeană ca preț, mult peste țările producătoare de petrol precum Uniunea Europeană și Olanda, dar și peste țări precum Austria, Italia, Polonia, Bulgaria.

Evident ca, in aceste conditii, BNR a revizuit tinta de inflatie care a crescut la 1,9%. Adica, vor creste toate preturile. Salariile vor sta pe loc. PSD a „imbogatit” romanii

Si ca sa fie treaba completa, PSD propune si taxarea in tara a oricaror venituri obtinute din activitati independente indiferent daca serviciile au fost prestate in tara sau in strainatate. Nu stim daca PSD propune astfel de aberatii din prostie, din disperare sau din cauza „geniului” lui Vlacov, dar stinm sigur ca de va intra din nou in coliziune cu principiul sacrosanct al evitarii dublei impuneri statuat in UE.

Pentru cine nu-si mai aduce aminte, guvernul Ponta, cu acelasi „guru al finantelor”, pe numele sau Darius Valcov, a incercat aceleasi scamatorii financiare de impozitare a romanilor din diaspora sau care fac afaceri in strainatate si nu le-a reusit. UE i-a pus la punct imediat.One Thought to “„Belsug” in Romania! PSD mareste tot: preturi, taxe, accize, inflatie”

  1. Mandrean Paul

    Nici nu mai stii ce-i mai rau in ziua de azi: sa fii prost sau sa fii pesedist? Tare mi-e teama ca prostia si pesedeul fac casa comuna. https://uploads.disquscdn.com/images/66c65a502f8ff092c9800558a1b539e174b64291a258c25431df2859267ad37f.jpg

Comments are closed.