Atentie la ce vorbiti, Frau Merkel !

merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat miercuri atitudinea României, alături de cea a altor ţări central şi est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiaţilor, explicând că respingerea extracomunitarilor este „un pericol pentru Europa”.

Se pare ca doamna cancelar a uitat conditiile de viza la care supunea cetatenii romani, inainte de intrarea in Europa. Nici de cazarea „obligatorie” in Raastadt, intr-o camera cu paturi suprapuse, in 1995, de sub 10 metrii patrati, alaturi de o sotie gravida. Totodata, uita tratamentul Forului pentru straini, la acordarea inainte de 2007, a aprobarii de sedere in Germania. Are probleme de memorie si in privinta detaliilor de viata intima pe care o pereche germano-romana, pentru a-si dovedi credibilitatea in fata aceluiasi for pentru straini, era obligata sa o furnizeze functionarului care ii acorda aprobarea de sedere in Germania. Nu mai vorbesc despre dreptul de lucru, care inainte de intrarea Romaniei in EU, era discriminatoriu.

Ar fi bine ca Frau Merkel sa nu uite aceste aspecte, deoarece la un moment, viata ti le intoarce. Sa nu dea lectii anticoruptie dupa episodul Helmuth Kohl sau, de ce nu EADS.

Ministrul apararii din Germania, Ursula von der Leyen, suspectata de plagiat în teza sa de doctorat, s-a aflat din nou în centrul unei polemici duminica în legatura cu cariera sa universitara, presa germana ridicând obiectii fata de unele detalii din CV-ul sau, potrivit AFP.

În CV-ul sau, publicat pe site-ul guvernului, ministrul afirma ca a participat în 1993 la un program universitar la Stanford în calitate de auditor liber. Ea adauga ca a lucrat ca analist în 1995 în cadrul administratiei spitalicesti a serviciilor de sanatate ale universitatii.

Citând o purtatoare de cuvânt a universitatii, jurnalul german afirma ca Ursula von der Leyen nu a fost înscrisa oficial niciodata la vreun program universitar atestat printr-o forma de certificat sau de diploma. Contactata de AFP, o purtatoare de cuvânt a universitatii a apreciat totusi ca informatiile difuzate de jurnal ‘ar fi putut fi exagerate’. ‘Am fost întrebati de un organ de presa german cu privire la verificarea unor referinte în legatura cu Stanford care nu sunt disponibile în arhivele pastrate de universitate. În afara de aceasta, nu avem de facut niciun comentariu’, a declarat ea.Aceasta polemica intervine într-un moment în care ministrul apararii, mentionata adesea ca posibil succesor al cancelarului german Angela Merkel, este suspectata de plagiat în teza sa de doctor în medicina, acuzatie pe care ea a respins-o de asemenea cu vehementa.