Atentat la valorile crestine in Turcia

Noul an a debutat in Turcia, inspaimantator, in nota anului trecut. Ca si jurnalist, voi lua spre analiza cateva evenimente, aparent fara legatura.

  1. Tentativa de numire ca premier al lui Sevil Shaidehh, ca prima femeie de origine musulmana, a carui barbat a lucrat in Ministerul Agriculturii in Siria, familie care detine proprietati in Damasc. 
  2. Atentatul asupra ambasadorului rus in Turcia, soldat cu moartea acestuia, sirul de atentate 2016.
  3. Atentatul din noaptea Anului nou, un Moș Crăciun care ucide oameni cu arma in mana, un semnal dat de fundamentaliștii și extremiștii islamiști care lupta împotriva crestinismului.
  4. Operatia lui Victor Ponta la genunchi in Turcia, legaturile stranse cu dictatorul Erdogan.

Este Romania prinsa intr-o menghina infernala, care a incercat sa distruga umerii realmente puternici ai presedintelui Klaus Iohannis ? Ce stie Liviu Dragnea si nu stim noi ? 

Deocamdata,39 de morti, intre care 16 cetateni straini si 69 de raniti, potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, dupa atentatul din noaptea de Anul Nou. Iar atacatorul se afla in libertate.

Europa, inclusiv Romania, nu mai poate ignora pericolul asediului la care este supusa. In Istanbul, aparea un banner, care arata ” Noi suntem musulmani, nu sarbatorim Anul Nou si Craciunul, cu o scena de violenta prin pumnul plasat in barbia lui Mos Craciun.”

 

Turcia a devenit instabila, o tara nesigura. La masurile dure  luate de Erdogan in toata tara, rezultatele s-au dovedit invers proportionale cu asteptarile, dupa tentativa de lovitura de Stat din iulie 2016 si acuzatiile la adresa SUA, prin cererea de extradare a lui Gullen.

Turcia duce un ‘nou razboi de independenta’, la 93 de ani de la fondarea tarii, a declarat sambata presedintele turc Recep Tayyip Erdogan in mesajul sau cu ocazia Anului Nou, transmite DPA.

”Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, precizează MAE.

Consider ca, dincolo de aparenta nationala, partidul lui Ponta-Dragnea a incercat sa mute extrem de periculos, Romania fiind ultima tara proamericana din regiune, numirea unui premier musulman echivaland politic, cu o renuntare la parcursul proatlantic si proeuropean, dar si la parteneriatul strategic cu USA.  Rise Project a scris ca  Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de razboi. Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, de origine siriana, transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialitatii față de regimul de la Damasc și critică atât rebelii, cât și liderii arabi și vestici care susțin revoluția siriană.

SIE si SRI detin probabil date elaborate despre situatia din regiune. Genunchiul lui VV Ponta poate deveni un calcai al lui Achile al Romaniei, in contextul actual. 

Orice schimbare de traseu, de la vest la est, de la crestinism spre musulmanism, realizata prin forta, fara referendum, va fi urmata de o reactie dura a tineretului din Romania, care a aratat clar ca vrea valori romanesti,  democratice si crestine, nicidecum musulmanism si dictatura. 

Departamentul de Stat american condamna atentatul din Turcia si isi exprima solidaritatea cu guvernul turc, aliat NATO, declara Mark C. Toner, putator de cuvant, aici.

 

Sursa foto : ganduri din ierusalim