APM improasca cu “miros de cacat de pui” inclusiv Institutia Prefectului !

Directorul Craciun ii face raspunzatori pe Stamatian si Vuscan de situatia fermei de pui ? Si pe Calin Platon ? Sau pe Alin Tise ?

În conformitate cu prevederile art. 115 alin. 7 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „dispoziţiile primarului şi hotărârile consiliului local sunt supuse controlului de legalitate al prefectului în condiţiile legii care îi reglementează activitatea”.

În acelaşi sens şi şi prevederile art. 19 alin. 1 lit. e din Legea nr. 340/2004, privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora una din principalele atribuţii ce revin prefectului constă în verificarea legalităţii actelor administrative ale consiliului local sau ale primarului.

 

De aici incep cu adevarat problemele !

Instituţia Prefectului a fost informată referitor la blocurile construite în vecinătatea SC BRAVINVEST SRL, fără a se respecta distanţele de protecţie sanitară, conform spuselor Agentiei de Protectia Mediului Cluj, vezi punctul 5 aici.

Prin raspunsul dat, iata ca Agentia de Protectia Mediului a aruncat cartoful fierbinte in curtea amicului sau, domnul prefect Vuscan. Sau a lui Stamatian. Sau Calin Platon. Sau Alin Tise. Nicidecum fifty-fifty, vedem, cum spunea Sorin Apostu. Cu sau fara intentie.

Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local. Prefectul este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local. Prefectul este ordonator tertiar de credite. Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

Capacitatea juridica de drept public a institutiei prefectului se exercita în exclusivitate de catre prefect. Exercitarea drepturilor si asumarea obligatiilor civile ale institutiei prefectului se realizeaza de catre prefect sau de catre o persoana anume desemnata prin ordin al acestuia.

Rezulta ca exista fara nici un dubiu, o participatie improprie prin neglijenta sau abuz in serviciu a Institutiei Prefectului, ca o deductie logica a domnului Vuscan/Stamatian/Platon/Tise in personam, care era obligat de lege sa atace hotararile de consiliu ilegale si sa le desfiinteze. Poate ca au fost atacate, nu avem calitatea sa acuzam pe nimeni. Ar fi interesant de stiut !

Iata ca prezenta blocurilor si a fermei in zona de restrictie sanitara, dovedeste ca nici una din institutiile Statului nu si-a facut treaba.

Lista prefectilor Clujului este simpla :

  • 2005-2007 Alin Tise
  • 2007-2009  Calin  Platon
  • 2009-2012: Florin Stamatian
  • din 2012: Gheorghe Vușcan

 

Deci, pe cine pica raspunderea civila, domnilor ?

 Asumarea obligatiilor civile ale institutiei prefectului se realizeaza de catre prefect sau de catre o persoana anume desemnata prin ordin al acestuia.”

 Prefectul raspunde, dupa caz, disciplinar, administrativ, civil sau penal, pentru faptele savârsite în exercitarea atributiilor ce îi revin, în conditiile legii.

Fratilor, ati facut-o, acum desfaceti-o tot voi ! Si repede, ca vor incepe actiunile in justitie !

 

Oooops !

 

 

 

Related posts