ANRSC, in control la Quatro Eco Salub in urmatoarele zile

Situatia gunoaielor din Floresti, Cluj a iritat pe absolut toata lumea. Desi contextul in care discutam, in care se pare ca problema deseurilor se permanetizeaza, iata ca situatia escaladeaza iar in zilele urmatoare, se pare ca o „vizita” de la Bucuresti va reglementa definitiv situatia, desi  deja consilierii au decis capitalizarea societatii Quatro Eco Salub SRL. Care nu s-a realizat, de facto inca, neavand buget, iar in ceea ce priveste cuantumul, acesta acopera doar datoriile societatii, intr-o oarecare masura, nestiind situatia la zi, coroborata cu ceea ce societatea de salubritate are de incasat. 

Societatea are urgenta nevoie de lichiditati, de o rampa de transfer a gunoaielor, dovada sunt deseurile neridicate din Floresti. Problema este ca pana la urma, cel ce sufera este cetateanul, care nu pricepe de ce mai plateste gunoiul daca tot nu se mai ridica. De aici, un cerc vicios. Preturile locuintelor in Floresti stagneaza, in timp ce in Cluj-Napoca cresc, unul din factori putand fi si gestionarea deseurilor menajere pe raza comunei Floresti. In iulie, avem un an in care deseurile se ridica tot „in reluare”.

Garda de Mediu si DSP Cluj au aplicat amenzi operatorului, dar nu se poate face nimic cu o societate care, din pacate, sta bine doar in scripte. Florestiul nu mai doreste gunoaie, indiferent  cine invoca motive si de ce tip. Surse apropiate Vocea Clujului, arata ca in urmatoarele zile, exista posibilitatea unui control mixt, din partea autoritatilor abilitate.

Alexandra Lungu, purtator de cuvant al ANRSC, ne comunica  urmatoarele :

 

Lucrurile stau rau si cu Garda de Mediu :

DSP Cluj a amendat si arata :

Sursa foto : ProTV