Am descoperit posibilul vicepremier al Romaniei

Surse apropiate Vocea Clujului arata ca datorita atacurilor repetate si inutile la adresa lui Emil Boc si Alin Tise, dar si a tot ce „misca” in Cluj,  jurnalistul redactor -sef de la Ziar de Cluj, Victor Lungu,  este posibil, in ipoteza ca PSD va da in persoana domnului Vasile Dancu premierul Romaniei, ca acesta sa ajunga in 24 decembrie, cand se preconizeaza ca se va forma noul guvern, viitorul vicepremier al Romaniei, provenit evident, nu din cadrul unui nucleu de interese, ci din mijlocul societatii civile. Nu stim daca va accepta, dar daca doreste, il putem contacta in vederea unui interviu in exclusivitate.

Asa cum se descrie  Victor Lungu si  pe blogul propriu,  a luptat neobosit in presa timp de 26 de ani.

„…sunt jurnalist clujean încă din anul 1990 – ceea ce mă cam încadrează în categoria „dinozaur”…

Prima dată am făcut caricaturi și am scris fiind șef Departament Investigații (și urmărire Parlamentari, dar să nu mai ziceți nimănui) la săptămânalul NU. Am fost printre primii (poate, primul, n-am stat să verific – m-au verificat alții suficient, ulterior) care a scris că Armata a tras în noi, nu a fost cu noi – am scris-o în 1990.

Iar, peste ani, împreună cu regretatul comandant al Procuraturii Militare Cluj, colonel de justiție (r) Tit-Liviu Domșa, am scris două volume despre această temă; cu bonus despre lovitura de stat dată de către Ion Ilici Iliescu cu ajutorul teroriștilor proprii: Televiziunea Română Liberă, comandanții Armatei române, Radio România și restul pletorei de activiști-comuniști care au preluat atunci puterea economică și politică.

Apoi am scris și am fost SGR și co-redactor șef la ATLAS – Clujul liber (împreună cu Ioan Negru – deh, două săbii în aceeași teacă!).

Apoi secretar general de redacție și redactor șef adjunct la TRIBUNA ARDEALULUI (unde mi-am câștigat foarte mulți „prieteni” ținând pe prima pagină rubrica ESCROCARITAS, într-o vreme în care tot Clujul  juca la jocul de „întrajutorare” CARITAS).

Am fost vice-președinte al Fundației ACADEMIA CIVICĂ (Filiala Cluj) și m-am ocupat de recuperarea istoriei în cadrul Memorialului de la Sighet și al Centrului de Recuperare al Adevărului Istoric cu privire la Revoluția din Decembrie 1989.

Am creat  Agenția de Stocare și Analiză a Informației – eu susțin că a fost primul (mă rog, după Securitate) Centru de Monitorizare al Presei Scrise (fiind „civil”, a fost primul).

L-am proiectat în 1992 într-o carte SF (Victor LEM – Războiul), l-am extins în 1996 și l-am legalizat în 1999 – Fundația ASAI (alături de Alin Fumurescu și Sabin Gherman).

Am fost SGR și redactor șef la Transilvania Jurnal (2000 – 2002), tehnoredactor, SGR și redactor șef la Evenimentul Zilei – Ediția de Transilvania (2002 – 2003), Editor la Bună Ziua Ardeal (2003 – 2006), analist – comentator la Radio Cluj, om de televiziune, consilier de imagine (lucru pe care-l cam regret; politicienii sunt exact ca și porumbeii: când sunt jos îți mănâncă din palmă, când sunt sus se găinățează pe tine) șamd.”

N.R. Ar avea si jurnalistii un vicepremier odata, poate daca ajunge acolo ne simtim si noi reprezentati. Totodata, ar rezolva si problema sondajelor de opinie, el  dovedind deja de-a lungul vietii ca este un om de afaceri si un politolog care a dovedit mult mai multe  decat Ovidiu Turcu, actualul proprietar IRES.

Sursa foto : youtube, ziuadecj.ro