Alo, cineva de la anticoruptie participa la dezbaterea publica de autorizare a fermei de pui din Floresti ?

Sincer, eu de subiectul asta m-am saturat, ca atare las mai departe organele Statului sa vina la dezbaterea publica, nu  la fel de incognito cum a fost si mediatizarea acestui eveniment.

Ca atare, solicit prezenta unui reprezentant din Apele Romane, Ministerului Mediului, Ministerului Sanatatii, Institului National de Sanatate Publica, Ministerului Agriculturii prin DGAIA, USAMV printr-un expert pe problemele ridicate, Directiei Sanitar Veterinare,  sa trimita un reprezentant la dezbaterea publica din data de 19 octombrie, ora 18, la Floresti, in sala de sport de la Cetatea Fetei.

Solicit solicit in mod oficial, procurorului general al Romaniei si procurorului sef al DNA, totodata MAI, SRI.  verificarea conditiilor de avizare din 2006, 2012 si a avizelor recente date de :

  1. Apele Romane
  2. D.S.V.S.A.
  3. D.G.A.I.A
  4. ANAR-ABA-Somes Tisa
  5. ISU
  6. Institutul National de Sanatate Publica, cu motivarea exacta in fapt si in drept.

Nu in ultimul rand solicit verificarea respectarii ciclului de igienizare de 90 de zile, daca fiecare etapa a fost respectata si de monitorizare a calitatii aerului, datele din teren culese de catre INSP- Centrul Regional Cluj, ultima masuratoare a APM Cluj a continutului de amoniac in aer ce a dus la Revolta spontana din Floresti.

Avand in vedere opinia separata, a Consiliului Judetean Cluj, care tine cont de viata si sanatatea populatiei, solicit unui reprezentant al Consiliului Judetean Cluj sa fie prezent la dezbaterea publica de autorizare.