Alin Tise arata ca efectiv ii pasa de starea spitalelor clujene

borsa

            Edificarea noii clădiri a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borșa, unitate sanitară preluată de Consiliul Județean Cluj în anul 2010, a întrat în linie dreaptă, stadiul lucrărilor de construire fiind în acest moment de aproximativ 90%. Această investiție în cuantum de cca. 9,1 milioane de lei, finanțată integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, are rolul de a prelua o parte din funcționalitatea vechilor spaţii vizate de un proces de retrocedare, noul imobil dispunând de saloane încăpătoare și igienizate pentru cazarea pacienților, un bloc alimentar și o sală de mese adaptate nevoilor, o spălătorie, o farmacie, precum și alte spații de depozitare.

Ne bucurăm să putem anunţa opinia publică precum şi familiile celor internaţi aici în legătură cu faptul că a mai rămas extrem de puţin timp până la momentul dării în funcţiune a noi clădiri, moment care va însemna, cu certitudine, condiţii mult mai bune de cazare şi de tratament pentru pacienţi, la nivelul mileniului III şi al celor mai exigente standarde din domeniu”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice-cronice Borșa are un regim de înălțime D+P+2E, cu o suprafață construită de 775 mp, respectiv suprafaţa desfășurată de 2.981,77 mp și va dispune de 90 paturi de spitalizare pentru cazarea pacienților cu afecțiuni psihice cronice.

În cursul anului 2016 s-au desfășurat o serie de lucrări de construire vizând finalizarea compartimentării interioare, realizarea instalațiilor interioare termice, sanitare și electrice, finisarea încăperilor conform destinației – șape, zugrăveli, pardoseli, montajul obiectelor sanitare cu instalațiile aferente, construcția casei de la poartă, împrejmuirea clădirii, amenajarea drumurilor din incintă și a aleilor pietonale, dotarea blocului alimentar și a spălătoriei unității, etc. În momentul de faţă se lucrează la finisajele interioare și exterioare aferente clădirii principale, la finalizarea căilor de acces din incintă, precum și a împrejmuirii, ulterior urmând a se realiza dotarea noii clădiri cu mobilier specific funcționalității fiecărui spațiu.

Related posts