Afaceri de partid 2014

picture-113„Rotercom Prestige”: firma parlamentarului Ionel Arsene a tras ţepe cu bilete la ordin şi prin BRD Cluj

ROTERCOM PRESTIGE SRL Târgu Neamţ, firma prin care Ionel Arsene şi Gabriela Arsene continuă afacerea falimentară ROTERCOM SRL, a refuzat la plată bilete la ordin în valoare totală de peste 1,5 miliarde lei vechi

Ultimele bilete la ordin refuzate la plată au fost declarate de emitenta BRD Cluj, deşi „Rotercom Prestige” SRL nu are puncte de lucru sau filială în Ardeal

– Sesizată OFICIAL în urmă cu aproape 6 luni, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu pare a fi interesată de discrepanţele majore dintre veniturile oficiale ale parlamentarului Ionel Arsene şi cheltuielile/investiţiile declarate

Cu largul sprijin al CNA, care a permis transferul „peste noapte” al unei licenţe, cumnatul lui Arsene a ajuns proprietar în acte al „R TV Neamţ”, firmă care deţine licenţa de televiziune pentru Tele’M Piatra Neamţ.

 

Deputatul şi şeful PSD Neamţ Ionel Arsene continuă, împreună cu soţia lui, Gabriela Arsene, afacerile cu acelaşi obiect de activitate, deşi au îngropat o firmă (ROTERCOM SRL) cu tot cu datoriile neachitate, în valoare de 2.778.122,71 lei. Suma reprezintă valoarea unui furt permis de justiţia din România, furt prin care a fost prejudiciat statul, dar şi parteneri de afaceri de-ai lui Ionel Arsene.

Cum lupul îşi schimbă blana, dar nu şi năravul, ROTERCOM PRESTIGE SRL Târgu Neamţ (J27/971/1995, CUI 7931790) a revenit, în luna august 2013, la practica mai veche de a refuza bilete la ordin cu care a „achitat” produse sau servicii achiziţionate.

Primele bilete la ordin au fost refuzate la încasare în perioada 15.02.2010 – 26.09.2011, adica la mai puţin de un an de la preluarea firmei de către cei doi Arsene! După aceea, s-ar fi putut crede că prostul obicei a fost abandonat, însă pe data de 7 august 2013 a fost reclamat primul bilet la ordin care nu putea fi încasat „din lipsa totală de disponibil”, bilet urmat de un altul, la 21 august 2013.

Relevant este faptul că aceste ultime două incidente de plată au fost raportate de BRD Cluj Napoca. O bancă raportează incidentele numai dacă a emis respectivele instrumente de plată care, ulterior, sunt refuzate la plată. În mod normal, ca să deschizi un cont la o sucursală/agenţie dintr-un oraş, trebuie să ai sediul social, un punct de lucru sau măcar un reprezentant în oraşul respectiv. Cum „Rotercom Prestige” are sediul în Târgu Neamţ şi nu are puncte de lucru declarate în altă parte, rezultă că în 2013, când a refuzat cele două bilete la ordin, avea un reprezentant la Cluj, deci şi ceva afaceri prin zonă.

În total, „Rotercom Prestige” a refuzat la plată 25 de bilete la ordin, care au cumulat un refuz total în valoare de 150.586,61 lei.

„Rotercom Prestige” SRL Târgu Neamţ îi are ca asociaţi pe soţii Ionel şi Gabriela Arsene, cea din urmă având şi calitatea de administrator. Anul 2013 nu s-a bucurat de raportări contabile strălucite, în bilanţ fiind trecută o cifră de afaceri de 142.286 lei, în scădere faţă de anteriorii 3 ani, şi pierderi de 22.444 lei. Cu toate acestea, valoarea datoriilor totale s-a redus la 384.988  lei, de la 427.628 lei în 2012.

Ţeapa de peste 2,7 milioane lei a rămas definitivă

Afirmarea lui Ionel Arsene ca ţepar a fost făcută prin falimentarea firmei „Rotercom” SRL Grumăzeşti, Neamţ (J27/2646/1994, CUI 6860829). La data de 9 mai 2014, Curtea de Apel Bacău a închis dosarul „irevocabil”, respingând recursul declarat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ. Astfel, nu a mai putut fi demontată denaturarea frauduloasă a procedurii de faliment pe care a pus-o în operă Ionel Arsene, iar suma de 2.778.122,71 lei a rămas neachitată şi, evident, neîncasată de creditori.

În cele ce urmează, vă prezentăm modul în care Arsene şi-a îndeplinit scopul de a scăpa de răspunderea patrimonială personală pentru datoriile lăsate în urmă de firmă, răspundere pe care ar fi dorit-o Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ.

Pe baza unei creanţe dubioase, de 2.254.570 lei (acceptată de administratorul judiciar drept creanţă chirografară, cu drept de vot, deşi ar fi trebuit să fie creanţă subordonată, fără drept de vot), din datornic,Ionel Arsene a devenit reprezentanul creditorilor, alegându-se preşedintele Comitetului Creditorilor.

Arsene a susţinut că a avut un aport de capital de 2.254.570 lei, pe care l-ar fi folosit la repararea a două grajduri situate în comuna Ciohorăni, din judeţul Iaşi, investiţie care nu a mai ajuns să fie pusă în valoare.

Suma nu se regăseşte nici de zece ori mai puţin în valoarea totală a bunurilor societăţii valorificate în timpul falimentului: 276.352,21 lei. Sunt doar două posibilităţi, cu toată căderea pieţei imobiliare: ori suma este fictivă şi a fost introdusă în calculele procedurii de faliment pentru denaturarea acesteia, ori investiţia a fost valorificată în interes personal împotriva intereselor firmei. Ambele situaţii sunt penale.

Pe baza acestei sume, el a devenit cel mai mare creditor al firmei, având un procent de 42,75% din totalul creanţelor. Cu acest procent, el a determinat lipsa de cvorum a celor două adunări generale (din 24 mai  şi 15 iulie 2013) convocate  pentru a se stabili atragerea răspunderii patrimoniale personale a administratorului statutar, Ionel Arsene.

Judecătorul sindic a luat de bune datele prezentate de lichidatorul judiciar şi a respins cererea Finanţelor de atragere a răspunderii patrimoniale.

În mod lipsit de transparenţă, Agenţia Naţională de Integritate nu a răspuns nici până în acest moment unei sesizări care făcea referire la averea manipulată de şeful PSD Neamţ, care ar trebui să includă şi această sumă de 2.254.570 lei pe care Ionel Arsene a susţinut că a folosit-o ca aport de capital la „Rotercom”. Probabil priorităţile ANI sunt decise şi de funcţiile în partidul de guvernământ ocupate de reclamaţi. Ceea ce ar fi cu adevărat trist.

Televiziune de partid

Şef judeţean de partid „excentric”, adică situat în afara centrului reşedinţă de judeţ, Ionel Arsene avea un mare handicap în planul reflectării pe canalele mass-media judeţene. Ba mai mult, acestea l-au prezentatîntr-un filmuleţ deocheat, porno chiar, făcând sex cu o persoană despre care s-a spus că ar fi fost minoră.
Dacă e să luăm de bune informaţiile primite de la un cititor, filmuleţul este, de fapt, un montaj în care apar 3 (trei) „paraşute”: o „şcolăriţă”, o persoana încă neidentificată şi o directoare a unei instituţii nemţene (măritată şi cu vreo doi copii). Aşteptăm detalii!

După ce a suferit din această cauză, a decis să îşi cumpere propriul post de televiziune, care să fie şi canalul partidului. Şi a găsit de vânzare la Petru Frăsilă licenţa pentru Tele’M Piatra Neamţ.

Pentru că banii din declaraţiile de avere deja îi dădeau bătai de cap (fiind mult mai puţini decât cei investiţi la „Rotercom”), Ionel Arsene l-a scos la interval pe cumnatul său Cristinel Istrate, care a apărut drept cumpărător al firmei „R TV Neamţ” SRL (J27/607/2013, CUI 32327052), deţinătoarea printr-un „transfer peste noapte” al licenţei pentru postul respectiv de televiziune. Demn de menţionat este şi faptul că preluarea firmei s-a realizat în doi paşi, metoda folosită de cei care doresc să ascundă astfel de tranzacţii.

Trecând peste faptul că numele de bază al firmei, „R TV”, a fost aprig disputat la Bucureşti de două televiziuni, fiind clarificat cu greu de OSIM, remarcăm că, din nou, avem de-a face cu o situaţie în care provenienţa banilor ar trebui verificată.

antitepari.ro

Despre Autor