Adrian Oros in tandem cu Horia Sulea, au transat problema gunoaielor in Floresti

Problema gunoaielor in Floresti si in intreg judetul Cluj, a dovedit slaba gestionare a situatiilor din teren de catre prefectul Vuscan.

Actualmente se lucreaza la avizarea rampei de transfer, iar situatia gunoaielor a fost deblocata, cerintele administratiei de la Floresti beneficiind de sprijinul deputatului Adrian Oros.

Sa revenim in timp, pentru a ne aminti mersul lucrurilor. A nu tine cont de istorie, inseamna a o repeta, facand astfel greseli repetate.

In calitate de locuitor al comunei Floresti, dar si in aceea de deputat de Cluj , ma vad nevoit sa il anunt pe  d-l Ioan Gheorghe Vuscan, Prefectul  judetului Cluj , ca  a trecut campania electorala si sa-i  cer sa-si indeplineasca  obligatiile de serviciu care-i revin conform fisei postului.

Au trecut 4 zile de cand Comitetul  Local pentru Situatii de Urgenta al Comunei Floresti ,intrunit datorita situatiei concretizate in imposibilitatea depozitarii deseurilor menajere intr-o rampa autorizata, a solicitat Institutiei Prefectului Judetului Cluj, avizul pentru  emiterea hotararii de  declarare a starii de alerta  pe raza comunei Floresti.

Solicitarea este fundamentata pe prevederile  art. 2 lit. j coroborate cu art.24 lit. c ale OUG21/2004 privind  Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta ,si a fost facuta  in scopul amenajarii unei  statii temporare de transfer(transbordare) deseuri menajere ,pentru a debloca situatia de fapt.

Pentru ca nu imi permit sa-i pun la indoiala capacitatea decizionala si de interpretare corecta a legislatiei in vigoare, nici sa cred ca in spatele acestor tergiversari  ar sta calcule electorale meschine, il informez pe Domnul Prefect ca “balbele”institutiei pe care o conduce pot pune in pericol sanatatea locuitorilor comunei Floresti.

In data de 11 septembrie, Adrian Oros a dat comunicatul de presa ce viza rezolvarea problemei gunoaielor, alaturi de primarul si viceprimarul comunei Floresti.

Solicit demisia de urgenta a domnului Gheorghe Vuscan datorita politizarii inadmisibile a Institutiei Prefectului

1. Revin la una din interventiile mele precedente unde il avertizam pe prefectul Vuscan sa-si indeplineasca obligatiile de serviciu care-i revin conform fisei postului, in problema avizului pentru declararea starii de alerta in conformitate cu solicitarea Primariei Floresti, fundamentata pe prevederile art. 2 lit. j coroborate cu art.24 lit. c ale OUG21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta ,si care a fost facuta in scopul amenajarii unei statii temporare de transfer(transbordare) deseuri menajere ,pentru a debloca situatia gunoaielor in comuna Floresti, judetul Cluj, al carei locuitor sunt, obligatie legala de care nu a tinut cont, dovedind pe aceasta cale ca nu intelege diferenta intre notiunea de inalt functionar public si politician subordonat unor interese locale de partid.

2. Domnul Vuscan “ fura “ startul campaniei electorale si blocheaza pe cale de consecinta rezolvarea problemei gunoaielor la Floresti, tratand cu masuri diferite localitatile Floresti si Dej

Toate acestea, avand in vedere si precizarile DSP Cluj, privitoare la numarul mare de sesizari efectuate de floresteni cu privire la disconfortul de habitat generat in urma necolectarii deseurilor menajere pe raza comunei Floresti, neridicarea corespunzatoare a deseurilor, fapt ce genereaza un atentat periculos la sanatatea a peste 32.000 de floresteni.
Totodata, in iulie 2015, Comitetul local pentru situatii de urgenta aproba cererea din 22 iulie 2015 a primarului PSD, Morar Costan, pentru instituirea situatiei de urgenta tot pe problema gunoaielor si cu sursa de finanțare a costurilor aferente transportului deșeurilor spre Odorheiu Secuiesc, pentru următoarele 3 luni, în valoare de aproximativ, 100.000 lei, din bugetul local. Un consilier de la Dej declara:« Imediat împlinim un an în care menținem o situație de urgență pe care nu am reușit să o gestionăm corect.” S-a creat in acest mod, o politica de discriminare pe criterii politice intre masurile de la Dej si Floresti.
3. Prefectul ataca in contencios administrativ hotararile CL Floresti, in schimb aproba succesiv hotararile CL Dej, fara a tine cont de implicatiile bugetare si blocarea efectiva a activitatii administrative a Primariei Floresti.
Concluzionand, demisia prefectului se impune de urgenta, datorita aspectelor mentionate mai sus, dar si datorita faptului ca domnul Gheorghe Vuscan supune conceptul de democratie participativa intereselor personale electorale, folosind pozitia pe care o detine in scopul discriminarii pe criterii politice.

Adrian Oros
Deputat PNL de Cluj