Adrian Oros, dincolo de politica si populism

Romania din 1946 incoace da impresia unui paradox, a carui explicatie o cauta multa lume, din politica, media sau economie.

Destinul romanesc a fost schimbat odata cu patrunderea comunismului, un viciu care ne costa 2-3 generatii de coruptie si pauperizare.

Electoratul nu mai vrea sub nici o forma sacrificiul, vrea sa traiasca normal, firesc si liber. Fara minciuni si jocuri de culise.

Politica romaneasca a fost facuta la nivel inalt pana in 2014-2015, in special de nationalitatile conlocuitoare, care au hotarat lovitura de Stat din 1989, condusi de intelligence-ul rusesc si de cel unguresc. 

Adrian Oros este un cavaler al politicii romanesti de dreapta. Venit din zona radicala PNTCD, cu un spirit proamerican de dreapta pur, realizat material, profesional, dar totodata rebel in ceea ce priveste tarele de fond ale sistemului hibrid romanesc, prorectorul USAMV aduce un aer nou in politica destul de imbacsita si nepopulara a Parlamentului Romaniei. 

Legat de aspectele ce tin de marirea salariilor, critica sa nu se bazeaza neaparat pe aspectele de fond ce tin de sustenabilitate, deoarece liberalismul presupune prosperitate, ci mai ales pe respectul legii.

Criticile sale se adreseaza fenomenului de „teleormanizare” a Romaniei, bazat pe un machiavelism politic de cea mai joasa speta venit din partea partidului penalilor, PSD.

In foamea compulsiva dupa voturi, PSD promite orice mariri salariale, ceva ce legea nu permite cu 6 luni inainte de alegeri.

Romanul din 2016 nu mai este cel dus de nas de Iliescu, Basescu, Constantinescu. A invatat sa nu primeasca genul de cadouri otravite, de tipul masurilor de primitivism politic ale PSD. De aceea, consider ca un electorat matur, cel romanesc, nu va mai alege aventurieri, fosti absolventi de Stefan Gheorghiu, care si-au facut cele 3 clase in fundul casei, iar cu originea sociala sanatoasa ne-au facut sa fugim unde vedem cu ochii in lumea larga. Vor cauta Oameni, care sa aiba expertiza inalta intr-un domeniu.

Inchei spunand, ca nu de voturile celor care nu pricep o iota din mesajul articolului are nevoie romanul azi. Netezimile cerebrale sunt rosii si irevocabile, trebuie sa fie cineva bolnav sa mai incerce sa schimbe ceva.

Scriu acest articol pentru clasa valorilor tacute si le cer nu sa voteze partidul neaparat ci omul, asa cum il percepe. Nu e nevoie de nici o virgula in plus, pentru ca sa schimbam din temelii Romania.

Noi parlamentarii PNL am ieşit din sală, tocmai pentru a nu valida acest gest populist , electoral, care nu face altceva decât să aducă în spaţiul public, o discuţie care îi avantajează pe adversarii noştri din PSD. Dânşii au dorit să abată discuţia publică de la lucrurile reale, de la faptul că nu au un program de guvernare articulat şi fundamentat pe care l-ar putea susţine în dezbateri publice, nu au un candidat de premier, iar cei care se profilează, niciunul nu cred că ar fi acceptaţi de către români şi cu atât mai puţin de către ardeleni şi de către clujeni. Pentru că este destul de jenant să vii să dai explicaţii de ce vrei să teleormanizezi România? Să pui în fruntea Guvernului, în fruntea ţării, un om care conduce de mai bine de zece ani, cel mai sărac judeţ din România. Sau de ce te încăpăţânezi să pui premier un condamnat penal şi care are iarăşi un proces pe rol”, a declarat deputatul Adrian Oros.