Adina Pojar si consilierul lui Oleleu, se adapa serios din banul public

pojar

Comunicat de presa

 

Referitor la situatia R.A.A.D.P.P. a jud Cluj

Ca urmare a solicitarii primite din partea unor jurnale locale, vrem sa specificam faptul ca toate contractele de lucrari sunt intocmite conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Pentru fiecare contract de lucrari s-au solicitat minim trei oferte de pret, care au fost analizate de comisii specializate. Specificam faptul ca aceste contracte de achizitie publica au fost verificate de Curtea de Conturi in anii 2012-2013, fara a fi semnalate probleme.

Luni in data de 18.08.2014 vom numi o comisie specializata in vederea verificarii contractelor, deoarece pana acum a fost nevoie de deblocarea lucrarilor si a proiectelor de investitii pe drumuri, respectiv intalniri cu toti constructori, pregatirea drumului care duce la Manastirea Nicula si finalizarea lucrarilor pe dumul de la Fizesul Gherlii.

Comisia impreuna cu constructorul va verifica toate contractele executate, deoarece au trecut patru ani de atunci si contractele au garantie de 1 an sau 2 ani, iar dupa aceasta perioada intretinerea revine regiei. Concluziile comisiei o sa le facem publice.

In momentul de fata situatia regiei se prezinta astfel:

I. Pentru intretinerea drumurilor judetene nu exista nicio procedura de licitatie din iulie 2013 pana in prezent, toate contractele fiind atribuite cu incredintare directa.

In acest scop va aratam ca in 2013 s-au efectuat plati de: 49.911.973,49 lei iar in 2014 de 23.681.340,92 lei. Totodata regia are obligatii de plata la societati comerciale de 40.268.600 lei.

Sunt anumite contracte neplatite pe care le gasim in comunicatele raportului DNA publicat in presa, contracte de proiectare drumuri si contracte de consultanta. Precizam ca in cadrul Regiei exista birou de Proiectare.

In momentul de fata se verifica toate contractele de lucrari executate deoarece exista lucrari executate fara contracte (vom reveni cu amanunte).

 

II. Referitor la personal, aratam ca fondul de salarii la sfarsitul lunii iulie 2014 era de 4 miliarde, dublu fata de iulie 2012. Salariile unor noi angajati, cu sau fara concurs (in functie de sprijinul politic primit la angajare) au suferit mariri succesive in decurs de un an, exemple: Director adjunct – 13.381 lei/luna, (sefa organizatiei  de femei PSD Cluj),  Sef Birou Resurse Umane – 6.841 lei/luna, (consilier personal Oleleu), Sef Birou Audit Intern – 4.500 lei/luna (membru marcant PSD), lista poate continua.

Starea drumurilor este cea mai dezastroasa din ultimii 20 de ani, fapt ce denota, asa cum spuneau constructorii la sedintele din data de 11,12,13 august 2014, o rea vointa din partea regiei si a Consiliului Judetean Cluj.

In momentul de fata s-a reusit deblocarea situatiei si reluarea proiectelor de obtinere de Fonduri Europene pentru Drumurile Judetene si pentru obiectivele aflate in administrarea noastra.

Tinem sa va specificam ca ne vom deplasa in teren pentru a identifica starea drumurilor si modul cum se va actiona pe ele, tocmai pentru informarea corecta a cetatenilor din judetul Cluj. Informatiile vor putea fi gasite pe site-ul regiei.

 

 

 

 

Va multumim

Relatii cu presa R.A.A.D.P.P. Cluj