Adevarul despre vitamina D

Lumea moderna este bântuita de epidemia deficientei de vitamina D, aceasta epidemie fiind de o astfel de profunzime si gravitate încât, face ca gripa porcina H1N1 sa para doar o simpla raceala. Deficienta de vitamina D nu doar ca se extinde în mod alarmant, dar este si cauza principala a altori boli grave precum cancerul, diabetul, osteoporoza si afectiunile inimii.
Un nou studiu publicat în editia din martie 2010 a Jurnalului de Endocrinologie Clinica si Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a aratat ca un procent socant de 59% din populatie sufera de deficienta de vitamina D.
Mai mult, aproape 25% din persoanele testate prezinta un nivel extrem de scazut de
vitamina D în organism. Autorul principal al studiului, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sanatate al Universitatii McGill spune ca „Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreaga gama de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza si diabetul, precum si tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar.”
Acest nou studiu confirma existenta unei legaturi clare între deficienta de vitamina D si grasimile stocate în organism. Acest lucru sustine teoria prezentata cu multi ani în urma aici în Natura lNews, despre faptul ca razele soarelui faciliteaza pierderea grasimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grasimiii opereaza în corpul uman. Însa rezultatele cercetarilor legate de vitamina D nu se opresc aici…

Activatorul sistemului imunitar
Cercetarile recente desfasurate la Universitatea din Copenhaga au dezvaluit ca vitamina D activeaza sistemul imunitar prin „armarea” celulelor T astfel încât acestea sa combata infectiile. Aceasta noua cercetare, condusa de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sanatatii, Imunologiei si Microbiologiei Internationale de la Universitatea din Copenhaga, a aratat ca, fara vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar ramân dormante, neoferind deloc protectie, sau doar într-o mica masura împotriva invaziei microorganismelor si virusurilor. Dar prezenta vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele sa fie „armate” si sa detecteze invadatorii, distrugându-i si eliminându-i din organism. Cu alte cuvinte, vitamina D actioneaza precum cheia de contact a masinii dumneavoastra: Masina nu va porni, doar dupa ce ati introdus cheia în contact si ati pornit motorul. În acelasi fel, sistemul dvs. imunitar nu va functiona decât daca este activat din punct de vedere biochimic de catre vitamina D. Daca începeti sezonul rece cu o deficienta de vitamina D, sistemul dumneavoastra imunitar este practic lipsit de aparare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnavesc sunt cele care petrec mult timp în casa si îsi desfasoara activitatea la interior, fiind astfel expusi la o deficienta cronica de vitamina D. De fapt, persoanele care au decedat din cauza H1N1 sufereau intr-un procent ridicat de deficienta de vitamina D. Practic ele nu mai beneficiau de protectia oferita de sistemul imunitar, fiind astfel tinte usoare pentru gripa porcina.
Aceste descoperiri legate de „armarea” sistemului imunitar de catre vitamina D au fost publicate în „Imunologia Naturii” (Nature Immunology). Prin comentariile pe marginea descoperirilor, cercetatorii au consimtit ca „Oamenii de stiinta stiau de foarte mult timp ca vitamina D este importanta pentru absorbtia calciului si ca aceasta vitamina a mai fost implicata în boli precum cancerul si scleroza multipla, dar ceea ce nu au realizat este faptul ca vitamina D este cruciala pentru activarea sistemului imunitar lucru care ne este clar acum.” (Sursa: UK Telegraph). Se pare însa ca CDC si WHO ignora complet aceasta cercetare, altfel ar fi recomandat si vitamina D pentru combaterea epidemiei H1N1 în locul doar al injectiilor cu vaccin. Vitamina D ar fi fost mult mai eficienta (si mai putin constisitoare) în lupta împotriva epidemiei decât vaccinurile, mai ales ca aceste vaccinuri nu îsi exercita efectul doar în cazul unei reactii din partea sistemului imunitar, iar pentru aceasta reactie prezenta vitaminei D este indispensabila în organism !
Si pentru ca vaccinurile prezinta uneori efecte secundare nedorite, precum afectiuni grave neuorologice într-un numar redus de cazuri, singurul „efect secundar” al vitaminei D este ca previne aparitia a 77% din cazurile de cancer.

Numitorul comun al afectiunilor
Ceea ce ne este acum foarte clar în urma desfasurarii tuturor noilor studii, este ca deficienta de vitamina D poate fi numitorul comun al majoritatii bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare. Pacientii cu insuficienta renala sufera la unison de deficienta de vitamina D, iar diabeticii se afla de obicei în aceeasi situatie. Persoanele care sufera de cancer, persoanele cu HIV, prezinta aproape în toate cazurile deficienta grava de vitamina D, precum si persoanele cu osteoporoza si scleroza multipla.
De fapt, deficienta de vitamina D poate fi cauza principala a atât de multor afectiuni degenerative, încât remediind deficienta în rândul populatiei, ar putea foarte bine devasta „industria de asistenta medicala” orientata spre profit, care domina medicina occidentala a zilelor noastre. Cu alte cuvinte, educati populatia în legatura cu vitamina D, si industria cancerului va suferi pierderi devastatoare de profit vitamina D previne 4 sau 5 din toate tipurile de cancer.
Acesta ar putea fi motivul pentru care, atât de multe companii si organizatii non-profit a caror autoritate si putere depind de boala de cancer (si de alte boli) se angajeaza atât de activ în lupta împotriva constientizarii importantei vitaminei D. Institutul National pentru Cancer, de exemplu, cea mai prospera organizatie non-profit la nivel mondial, publica neîncetat reclame care ocupa o întreaga pagina având scopul de a înspaimânta oameniii în legatura cu razele solare, în felul acesta mentinându-i în starea de deficienta de vitamina D.
Cu totul întâmplator, aceasta deficienta serveste interesele de putere ale NCI, aceasta institutie asigurându-se ca oamenii vor ramâne doborâti de cancer, chiar daca ar putea beneficia gratuit de o solutie de vindecare (razele solare) deja accesibila.
În mod similar, FDA nu are niciun interes ca oamenii sa afle adevarul despre vitamina D, deoarece consumatorii bine informati ar consuma în mod inevitabil mai multe suplimente de vitamina D, reusind astfel sa previna tot feluri de boli si afectiuni, pe care industria farmaceutica se bazeaza în continuare pentru profiturile sale de monopol. Fiecare pacient care ia vitamina D, induce o pierdere financiara, reprezentând banii platiti pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afectiunilor inimii.
La fel, nici celelalte organizatii non-profit din industria cancerului, nu doresc, ca oamenii sa afle adevarul despre vitamina D. Ei prefera sa vânda în continuare produse ridicole prevazute cu simbolul Panglica Roz (simbol international pentru lupta împotriva cancerului de sân) pretextând astfel strângerile de fonduri pentru continuarea cercetarilor desfasurate „în cautarea remediului pentru cancer”, o cautare fictiva si care a fost sortita esecului înca de la început, deoarece razele solare vindeca si previn cancerul înca din momentul aparitiei omenirii pe aceasta planeta.
Predecesorii nostri nu erau nevoiti sa „goneasca dupa un remediu” sau „sa militeze pentru un tratament de vindecare” prin niste strângeri de fonduri ridicole; ei pur si simplu paseau în lumina soarelui, fiind vindecati de cancer prin simpla expunere la actiunea razelor solare. Plimbarea pe afara, în sine, constituie „vindecarea” de cancer, despre care industria sustine ca ar necesita miliarde de dolari pentru cercetari aditionale.

Singurul scop . . . este ignoranta oamenilor!
Adevarul izbitor în aceasta materie este ca medicina moderna are tot interesul ca oamenii sa ramâna ignoranti în ceea ce priveste efectele vindecatoare ale vitaminei D. Supravietuirea financiara a industriei medicale depinde în mod absolut de acest lucru, astfel încât cele mai influente organiza tii medicale vor diminua în mod sistematic importanta acestei vitamine, refuzând categoric sa o recomande pacientilor lor.
NCI nu recomanda vitamina D si nici fundatia Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA si FDA toate refuza sa recomande vitamina D, în schimb promovând din toate puterile medicamentele sintetice, patentate, aducatoare de profituri uriase si care au o rata de vindecare cel putin discutabila. În principiu, în industria de asistenta medicala exista o conspiratie a tacerii în ceea ce priveste vitamina D, aceasta industrie depinzând de bolile amintite pentru a le aduce profituri. Si bineînteles, aceasta tacere va persista, deoarece companiile au scopul de a genera profit, si daca faci parte dintr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, de obicei nu te prezinti în fata oamenilor spunându-le cum sa se trateze gratis. Dintr-o perspectiva orientata spre profit, educarea oamenilor despre vitamina D, nu are niciun sens din unghiul de vedere al industriei de asistenta medicala. Ei profita (ca de obicei) de pe urma afectiunilor noastre.

Carentele de vitamina D
Iata noua adevaruri incontestabile despre vitamina D:
•- Majoriatea populatiei vestice sufera de deficienta de vitamina D.
•- Deficientele de vitamina D promoveaza printre alte probleme de sanatate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afectiunile renale, depresia, obezitatea si afectiunile inimiii.
•- Deficienta de vitamina D poate fi remediata cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere rationala la actiunea razelor solare.
•- Produsele de protectie împotriva radiatiior solare împiedica generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficiente de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizeaza astfel de produse.
•- Remedierea pe scara larga a deficientelor de vitamina D ar reduce semnificativ
aparitia afectiunilor degenerative în rândul populatiei, economisind natiunii,
literalmente, trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenta medicala pentru urmatorul deceniu.
•- Suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin
administrarea suplimentelor de vitamina D este o investitie mica în sanatate care se
rasplateste de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de
asistenta medicala.
•- Vitamina D este extrem de sigura. Din reactia oamenilor care îsi administreaza suplimente cu vitamina D reiese ca, practic nu produce efecte secundare negative, chiar si la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât RDA-ul – doza zilnica recomandata – curent în America).
•- Deficienta de vitamina D este cauzata în mare masura de stilul de viata modern
desfasurat în spatii închise. Oamenii traiesc, lucreaza si se distreaza în casa sub lumina artificiala. Acest lucru este motivul absentei expunerii la lumina naturala (raze solare), prin care se genereaza vitamina D.
•- Vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infectioase, precum gripa sezoniera si H1N1. Vitamina D “declanseaza” sistemul imunitar si îi permite sa functioneze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale. Mai bun decât vaccinurile, mai sigur decât medicamentele… Vitamina D depaseste ca eficienta unele vaccinuri. Vitamina D depaseste ca eficienta unele tratamente anticancerigene sau sunt un adjuvant exceptional in tratamentul acestora. Depaseste ca eficienta medicamentele prescrise pentruvindecarea osteoporozei. Vitamina D are un rol eficient in tratarea diabetului in unele cazuri mai eficient decât medicamentele anti-diabet. Mereu si mereu: vitamina D se dovedeste a fi mai sigura, mai eficienta si mult mai convenabila decât medicamentele scumpe vândute la preturi de monopol. Mai mult, prin natura sa este evident compatibila cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D când are aceasta ocazia (este expus la actiunea razelor solare). Un eventual exces in dozajul de vitamina D este eliminat de organism. În plus, spre deosebire de produsele farmaceutice, producerea de vitamina D nu dauneaza mediului înconjurator si nu necesita liciente.
Când vine vorba de mentinerea sanatatii oamenilor, toate medicamentele din lume nu pot face ceea ce poate vitamina D… simplu, convenabil si sigur. Nu va costa nimic. Nu aveti nevoie de reteta. Nu trebuie sa consultati medicul. Nici macar nu trebuie sa cumparati suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceti o plimbare pe afara, sub lumina soarelui, si veti initia singur procesul de auto-vindecare a organismului dvs. Tocmai aceasta idee ca pacientii îsi pot vindeca singuri propriile lor afectiuni doar plimbânduse sub soare în natura poate fi un remediu important. Industria farmeceutica este speriata de moarte la ideea ca oamenii vor deveni educati în materie de nutritie si îsi vor da seama ca vitamina D, singura, elimina nevoia de sutele de medicamente si vaccinuri potentiale. Declanseaza procesul de vindecare, protejeaza organismul de boli, si singura amenintare majora pe care o prezinta este la adresa profitabilitatii industriei de asistenta medicala care domina astazi medicina.

http://www.wellnessacademy.ro/index.php/despre-trup/extensions/vitamine/vitamina-d/vitamine-102