Acuzatii extrem de grave la adresa prefectului Gheorghe Vuscan

Pe pagina de facebook a domnului deputat Adrian Nechita Oros, apar acuzatii de o gravitate deosebita legate de actualul prefect al Clujului, Gheorghe Vuscan. Iata comunicatul de presa, dat duminica, 11 septembrie 2016.

Solicit demisia de urgenta a domnului Gheorghe Vuscan datorita politizarii inadmisibile a Institutiei Prefectului

1. Revin la una din interventiile mele precedente unde il avertizam pe prefectul Vuscan sa-si indeplineasca obligatiile de serviciu care-i revin conform fisei postului, in problema avizului pentru declararea starii de alerta in conformitate cu solicitarea Primariei Floresti, fundamentata pe prevederile art. 2 lit. j coroborate cu art.24 lit. c ale OUG21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta ,si care a fost facuta in scopul amenajarii unei statii temporare de transfer(transbordare) deseuri menajere ,pentru a debloca situatia gunoaielor in comuna Floresti, judetul Cluj, al carei locuitor sunt, obligatie legala de care nu a tinut cont, dovedind pe aceasta cale ca nu intelege diferenta intre notiunea de inalt functionar public si politician subordonat unor interese locale de partid.

2. Domnul Vuscan “ fura “ startul campaniei electorale si blocheaza pe cale de consecinta rezolvarea problemei gunoaielor la Floresti, tratand cu masuri diferite localitatile Floresti si Dej

Toate acestea, avand in vedere si precizarile DSP Cluj, privitoare la numarul mare de sesizari efectuate de floresteni cu privire la disconfortul de habitat generat in urma necolectarii deseurilor menajere pe raza comunei Floresti, neridicarea corespunzatoare a deseurilor, fapt ce genereaza un atentat periculos la sanatatea a peste 32.000 de floresteni.
Totodata, in iulie 2015, Comitetul local pentru situatii de urgenta aproba cererea din 22 iulie 2015 a primarului PSD, Morar Costan, pentru instituirea situatiei de urgenta tot pe problema gunoaielor si cu sursa de finanțare a costurilor aferente transportului deșeurilor spre Odorheiu Secuiesc, pentru următoarele 3 luni, în valoare de aproximativ, 100.000 lei, din bugetul local. Un consilier de la Dej declara:« Imediat împlinim un an în care menținem o situație de urgență pe care nu am reușit să o gestionăm corect.” S-a creat in acest mod, o politica de discriminare pe criterii politice intre masurile de la Dej si Floresti.
3. Prefectul ataca in contencios administrativ hotararile CL Floresti, in schimb aproba succesiv hotararile CL Dej, fara a tine cont de implicatiile bugetare si blocarea efectiva a activitatii administrative a Primariei Floresti.
Concluzionand, demisia prefectului se impune de urgenta, datorita aspectelor mentionate mai sus, dar si datorita faptului ca domnul Gheorghe Vuscan supune conceptul de democratie participativa intereselor personale electorale, folosind pozitia pe care o detine in scopul discriminarii pe criterii politice.

Adrian Oros
Deputat PNL de Cluj

Related posts