Actiune binevenita 3 zile consecutiv a Politiei rutiere municipale ?

În 3 ore, polițiștii rutieri au depistat și sancționat 30 de conducători auto care circulau pe strada Splaiul Independenței, din Cluj-Napoca, cu viteză peste limita legală, adică mai mare de 30 de kilometri pe oră în acea zonă.

Deși nu a fost anunțată, prin canale oficiale, instituirea limitării de viteză, polițiștii au ieșit la pândă cu radarul pistol. Desigur, mulți dintre șoferi nu știau de restricție și au fost amendați pentru că rulau cu viteză de peste 30 de km/h. Abia după ce s-au dat zecile de amenzi, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a anunțat oficial că în zona Cluj Arena este limitare de viteză, afirma aici ziarulclujean.ro.

În circa 3 ore, polițiștii rutieri au depistat și sancționat 30 de conducători auto care circulau pe strada Splaiul Independenței, din Cluj-Napoca, cu viteză peste limita legală.

Polițiștii atrag atenția șoferilor  să respecte limitele de viteză și să nu se angreneze în efectuarea unor manevre periculoase în trafic, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere!

actiune-politisti-splaiul-independenteiLa data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum ori a vitezei excesive.

Astfel, în intervalul 15:30 – 18:30, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea participanților la trafic care, prin nerespectarea regimului legal de viteză sau a altor norme rutiere, pun în pericol viața sau sănătatea lor și a celorlalți.

Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat pe strada Splaiul Independenței, din Cluj-Napoca, fiind utilizat și aparatul radar Trucam.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei. Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere, 6 dintre acestea fiind reținute pentru depășiri neregulamentare și unul pentru depășirea vitezei legale. Astfel, a fost depistat un conducător auto care circula cu 81 km/h. Acestuia i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, fiindu-i aplicată o amendă în valoare de  de 1125 de lei.

În cursul săptămânii trecute, în zona respectivă au fost montate indicatoare cu semnale luminoase și au fost aplicate benzi rezonatoare pentru atenționarea și determinarea conducătorilor auto să respecte normele rutiere. De asemenea, limita de viteză a fost redusă la 30 km/h!

Polițiștii atrag atenția șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, să nu conducă cu viteză excesivă și să nu intre în depășiri neregulamentare!

In zilele ce vor urma vom reveni cu amanunte deosebit de interesante legate de acest subiect.

Totodata, vom reveni cu o analiza a traficului clujean din perspectiva unui conducator auto care a condus 8 ani in Germania. 

Related posts