Abtineri si Craciun votat in bezna la Floresti, 2016

Am participat si eu la sedinta CL Floresti si ulterior mi-a parut rau.

Necunoasterea si lipsa de intelegere a sistemului de drept romanesc, duce de multe ori la decizii politice in afara spectrului logicii elementare. 

Bezna a fost votata privitor la rectificarea bugetara legata de iluminarea de sarbatorile de iarna, inclusiv cea a Craciunului. Nu din motive de austeritate, ci mai degraba specifice, fara comentarii, am promis.

In urma articolelor aparute in ziarele locale, aici si aici, despre situatia de la Consiliul Local Floresti, am hotarat ca florestean sa nu mai particip si sa nu comentez modul in care inteleg sa isi duca la bun sfarsit mandatul o parte din consilieri. Consider ca a intra in amanuntele politicii locale de la Floresti, inseamna a ignora subiecte serioase in favoarea unor orgolii marunte, care nu au de a face cu interesele cetatenilor si cu care nu vreau sa am de a face.

Asa a fost si va ramane, lipsa de implicare a CL Floresti in problemele grave ale comunitatii, neintelegerea profunda a separatiei puterilor in Stat si a valorii jurisprudentei. Nu am vazut un singur consilier care sa ia atitudine in problema fermelor de pui , a gunoaielor, sau a urbanismului haotic, promovat de fostul primar. S-a asteptat implicarea civica, a premierului si chiar a presedintelui prin organele abilitate din subordine. Probabil consilierii s-au abtinut si atunci, au luat la cunostiinta si si-au linistit constiinta prin interventia organelor Statului. Nu mai astept nimic de la sinecurile din Floresti, le reamintesc ca Craciunul este sarbatoarea Nasterii Mantuitorului. Deci ma mai joc cu politica, dar de credinta omului nu-ti bate joc, consiliere, ca te trazneste Dumnezeu !

Adica, legat de sedintele CL Floresti, silenzio stampa ! Pe durata nedeterminata !

Sursa pozei : moldovenesti.ro