1 Noiembrie : Haos la Cluj versus civilizatie la Floresti

Autoritatile clujene au aflat se pare ca cinstirea mortilor a venit si anul acesta, ce-i drept putin mai tarziu. De mult  se stie ca la noi, intai taiem si apoi masuram. Chestie veche, comunista. Ceva de genul si ce, daca ma imbat oricum se uita pana maine. Lasa-i sa scrie, eu si asa nu stiu sa citesc.

De fapt, orice chestie in administratie sau business trebuie planificata. Altfel, iar te prinde presa cum trimiti repede politia comunitara sa-ti acopere lipsa de gandire si strategie.

100_1003 100_1004 100_1005 100_1006

Pe Valea Chintaului, un echipaj de politie descongestiona traficul dupa ce initial a fost blocat. Supraponderalii pe modelul subsemnatului sa faca miscare, ce reculegere. Sa lase masina pe strada principala, sa se blocheze dracului si aia. Pe cand plecam, nerecules si blestemand comunismul, a venit al doilea echipaj de politie, care banuiesc ca s-a gandit sa deblocheze circulatia blocata pana la Broasca Verde. Vreo doua babe obeze s-au simtit sabotate de situatie si au inaltat cu piosenie un cor de blesteme, in care gaseai tot ceea ce vrei ca sa te poti racori.

Ma intorc transpirat in viteza spre Floresti, cu gandul ca toata tara asta nu ne merita. Aici, surpriza.

01112015016 01112015017 01112015018 01112015019

Politia Comunitara ajuta o doamna care are probleme cu distanta pana la masina din spate. Sunt numai doi politisti comunitari. Atat, e chiar pe bune. Stau de vorba si cu ei, imi spun ca parcarea Primariei a fost integral pusa la dispozitie. Ca de la ora 6 sunt in dispozitiv de lucru.

Consemnez ca ma aflu la 6 km de Cluj, in Romania anului 2015. Imi amintesc cand primarul Clujului spunea intr-o declatie de presa pentru Stiri de Cluj  ca florestenii blocheaza Clujul.

Ma gandesc de ce a fost haos cu injuraturi la cimitirul de pe Valea Chintaului si ordine nemteasca in Floresti, ca doar nu s-au teleportat peste Cluj iar florestenii sa saboteze traficul din zona Cimitirului aflat in partea de Est a Clujului. Pentru cititorii din alte parti, mentionez ca Florestiul de afla la Vest de Cluj.

Raspunsul il gasesc singur : cu 24 de ore inainte, primarul din Floresti posta pe pagina sa de facebook :

Dragii mei dragi,
Pentru ca florestenii sa aiba parte de un 1 Noiembrie cat mai normal si pentru a avea un trafic cat mai decent pe I Rus in jurul cimitirului, azi, sambata, si maine, duminica, parcarea Primariei va fi deschisa publicului larg. Acces atat prin intrarea dinspre Avram Iancu, cat si prin cea dinspre I. Rus.

V-ati prins ?